Seferihisar’a seferi olursanız bir gün, biliniz ki Abderalıların, Teosluların ve Şeyh Bedrettin Kethüdası Börklüce Mustafa’nın topraklarındasınızdır. Bu topraklar; bilgeleri, düşünürleri, sanatçıları üretmiş tanrıların yaşamından almıştır kutsallığını.

Bu topraklarda dayanışmanın en güzellerinden biri yaşanmıştır. Birlikte üretilmiş, birlikte paylaşılmıştır “yârin yanağından gayri” her şey.

Belki de; yalnızca gerektiği kadar üreten, kalan zamanlarını -deyim yerindeyse- şiir gibi yaşamaya çalışan Abderalılardan bir kalıttır yaşam yavaşları Seferihisarlıların.

Seferihisar’ın, daha da ötesi Sığacık’ın sokaklarında yapacağınız bir gezintide geçmişin güzelliklerinden kalan yaşamlardan izler taşıyan mistik havasını solumuş insanlara rastladığınızda sakın şaşırmayın.

Eşeğini sattığını kabul eden ama gölgesinde hak iddia eden kişinin içtenliğini yaşayan erkeklere de kadının eşit olduğu günlerden kalmış duygusunu uyandıran kadınlara da rastlayabilirsiniz dar sokaklarda.

Düş vurgunu anılardasınız. Düş vurgunu anılar unutulmaz. Keşkeleri unutun. “Keşke”lerden öncesindesiniz. Anı ve dünü birlikte yaşayın.

Denizin öte yakasının değil, yakın adaların sakız kokulu rüzgârları taşır dostlukları bu topraklara. Mandalina kokulu özlemleri koklar adadakilere ve denizin karşı yakasına gitmek zorunda bırakılanlara. Onlar ki karar kendilerine bırakılsa büyük çoğunlukla bu ata topraklarında yaşamayı seçeceklerdi. Hatta gitmemek için ormanlara saklananların acı sonları anlatılır bu toprakların esintilerinde.

Asma dallarına sevdalanır mı insan

Yurt neresindedir bağın

Şafak neresinde

Sürgün neresinde

Uzak ve yabancı mıdır sevdalar

Sınır neresidir, taş neresi

Bu esintiler serinletir şiirleri de, yaşamları da esrik şairlerin yüreklerini.

Hazandaysak eğer mutlaka bağbozumu zamanıdır. Hasadın coşkusunu taşıyan yüreklerin çırpıntısını duyan dalgalar kıskanır sevdalanan yürekleri.

Gece mavisine bürünmüş akşamlardadır coşku. Güne “hoşça kal” derken canlanan bir antik heykeldir.

Düşün gerçeğidir üretilen. Genç kızların yürek çırpıntısıdır, geceye akan şiirler. Artemis’in gönderdiği ay ışığında kayan yıldızlarla taşınır yüreklerine.

Düş vurgunu anılardasınız. Düş vurgunu anılar unutulmaz.

Unutmayın, Seferihisar’dasınız. Teosluların, “Bir aşk diyarı” olarak tanımladığı yerdesiniz.