Türkiye Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu Başkanı Erhan Yaşar’ın açıklamasının tam metni şöyle;

Meslek Yasamızın Kabulünün 32. Yılı Kutlu Olsun..

-Muhasebecilik, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleğini düzenleyen 3568 sayılı yasamızın kabul edileli 32 yıl oldu.

-1 Haziran 1989 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa 13.06.1989 Tarih ve 20194 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

-Haziran ayının mesleğimiz açısından büyük bir önem taşıyor.

-1 Haziran 1989 yılında kabul edilen Meslek Yasamız, 13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçmiştir.

Mesleğimizin yasal statüsünü kazanmasının 31.inci yılında; Meslek Yasamızın Yasalaşmasında emeği geçenlere katkı koyanlara teşekkür ederiz. Çeyrek asırın üzerinde olan Mesleğimiz ve Meslek Odalarımız bunca yıl içerisinde birçok yol kat etti. Artık 120 binleri geçmiş durumdayız. Mesleki sorumluluğumuzun bilincinde geleceğe güvenli adımlarla yürümeye HEPBİRLİKTE devam edeceğiz.

-Mesleğimizi bıkkınlık getirerek icra etmek istemiyoruz. Bundan 32 yıl önce yasalaşan zaman zaman revizyona uğrayan 3568 sayılı yasa bir an önce günün şartlarına uygun hale gelmeli, gözden geçirilmeli, güncellenmeli, ve bu yasaya bağlı olarak çalışan SM, SMMM ve YMM’lerin özlük haklarının ve sorunları ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.

-Tüm Meslektaşlarımızın Meslek Yasamızın Kabul edilmesinin 32. Yılını kutlar. Mesleğimizi daha ileriye taşımak için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağımızı bilmelerini isteriz.

Sevgi ve Saygılarımla

Editör: Haber Merkezi