KESK’e bağlı Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ensar Vakfı arasında 2017 yılında imzalanan protokole ilişkin dava açmıştı. Danıştay Eylül 2018’de Eğitim Sen’in, örgün eğitime ilişkin kaygılarını haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Fakat vakıf, Danıştay kararına rağmen okullardaki faaliyetlerini devam ettirmişti.

Bugün, İzmir Karşıyaka’da Liseli Genç Umutçular, Danıştay kararına rağmen Ensar Vakfı’nın okullardaki faaliyet yürütmesine karşı ellerinde balonlar ve “Ensar Defol” yazılı pankartla yürüyüş yaptı. Liseliler, “Bizler bu ülkenin liselileri, aydınlık yüzleri olarak okullraımıza gerici, istismarcı, iktidar yanlısı vakıfları sokmayacağız. Ensar’ın gericiliğine, AKP’nin diktatörlüğüne boyun eğmeyeceğiz. Ensar liselerden defol” dedi.

Karşıyaka Çarşı’da seçim çalışması yapan AKP’liler, Ensar Vakfı’nı protesto eden liselilerin önce üzerine yürüdü ardından da saldırdı. Liseliler saldırının ardından polis tarafından gözaltına alındı. Saldıran AKP’li ise karakolda da liselilerin üzerine yürüyerek tehditlerini sürdürdü.

Liseliler, karakolda ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı.

SENDİKA.ORG

Editör: Haber Merkezi