Geçen ayki yazımda büyükşehir belediyesinin özel tiyatrolarla yaptığı toplantıdan bahsetmiş ve eylemsel ve yerelin önemli özel tiyatroların çağrılmadığını anlatmıştım. Öğrendim ki; bu liste bürokratlar tarafından değil, bir meslektaşımız tarafından yapılmış. Hal böyle olunca da, işine gelmeyenler yok sayılmış. Neyse bu hatadan bir kaç meslektaşımız ve dostumuzun gayretiyle dönülmüş. Bu olanlarla ilgili biraz bilgi eksikliğimiz varmış onu öğrendik. Kırdıklarımızdan affola.

-●-

19 Kasımda Urla Kuşçular da özel bir etkinlik için Orhan Aydın ve Haluk Çetin hocalarımızla beraberdik. Nazım şiirlerini Orhan Aydın hocamdan, bestelenmiş şiirlerini de Haluk Çetin hocadan dinledik. Gelen konuklarla beraber eşsiz bir 75 dk geçirdik. Bu ikilinin bu programını herhangi bir yerde denk gelirseniz muhakkak gidin. Ve bizim gibi hep bir ağızdan söyleyin. “Dostların arasındayız, Güneşin sofrasındayız”

-●-

21 yaşında pırıl pırıl bir kadın Ceren Özdemir. Yitip gitti. Arkasında boş salonlarda hoş bir seda bıraktı.

Artık hiç bir şey tat vermiyor ülkemde. Bu kadar çok meleği yok ettikten sonra, ne kaldı ki dünya da güzellik adına. Hep “keşke”ler kalıyor dilimizde. Ama dur diyemiyoruz egemen ellerimizle yok etmeye. Ne olacak, nasıl olacak bilmiyorum ama biran önce bir şey olsun da bitsin bu kötülük dünyada. Gitti bütün güzellikler “elde var hüzün”.

-●-

Son 15 gündür neredeyse tüm belediyeleri be kültür müdürlüklerini geziyorum. Gördüğüm odur ki, neredeyse tüm belediyeler kültür müdürlüklerine sanatla ilgili, uğraşmış birilerini getirmiş. Sanırım İzmir’in önümüzdeki 4.5 yılı sanat dolu geçecek. Özellikle Bornova, Menderes, Selçuk, Çiğli, Menemen, Foça. Bu alanda liyakata önem veren tüm belediye başkanlarını bir sanat emekçisi olarak kutlarım. Sanata değer veren belediyelerin kendi ilçelerinde ki gelişmeleri hızla olacak. Bunu da göreceğiz.