Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapılarını bu yıl üçüncü kez açtı. 2016- 2017 Eğitim-Öğretim yılının açılışında yaptığı konuşmada tüm öğrencilere başarılarla dolu bir yıl dileyen İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi için teknik ve mesleki eğitime önem ve öncelik vermesi gerektiğinin altını çizdi. Uğurtaş, söz konusu alanlara odaklanan ülkelerin bugün geldikleri noktayı çarpıcı örneklerle vurguladı:

“1950’li yıllarda ekonomik yapısı Türkiye’den geride olan Güney Kore’nin bugün kişi başına düşen yıllık geliri 35 bin dolara ulaşırken, ülkemizde bu rakam hala 10 bin dolar seviyelerindedir. Bunun nedenlerine baktığımız zaman Ar-Ge ve inovasyona dayalı, katma değeri yüksek ürünler üretemeyen bir Türkiye sanayisi görmekteyiz. Bu durumun temel nedenlerinden biri Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitime yeterince önem veren bir anlayışa geçememesi ve eğitim sistemini bu yönde revize edememesidir. Ülkemizde bugün lise ve üniversite mezunu gençlerimiz arasındaki işsizlik oranları çok üzücü boyuttadır. Akademik açıdan donanıma sahip, ancak teknik ve uygulama alanında yetersiz mühendislerimizle ne yazık ki sanayimizde istenilen yol alınamamaktadır. Bizim; iş hayatına, üretim sahasına girdiği andan itibaren faydalı olabilecek teknik açıdan da donanımlı mühendislere, teknisyenlere ihtiyacımız vardır. Bunun da yolu mesleki eğitimdeki seviyemizin yükseltilmesinden geçmektedir."

İAOSB’nin gurur duyduğu projelerinin başında gelen Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sağlanan şartlarla standartların çok üstünde eğitim-öğretim olanaklarına sahip bir yapıda olduğunun altını çizen Uğurtaş, bu okulda yetişen öğrencilerin sanayiye can suyu olacaklarına inandığını belirterek, şunları söyledi:

“İAOSB, sanayicileri, yönetimi ve deneyimli öğretmen kadrosu ile her zaman sizlerin arkasında olacak. Sizlerden tek beklentimiz, sizlere sunulan bu olanaklar dâhilinde çalışmanız, çok çalışmanızdır. Bizler bugünkü gençliğin yetişmesi için gereken, başarılı bir eğitim sisteminde tek başına derste başarılı olmanın da yetmeyeceğine inanıyoruz. Derslerinizin dışında sosyal, kültürel, sportif alanlarda da kendinizi geliştirmenizi bekliyoruz. Kendinizi çağın gereklerine göre yetiştirerek, sizleri gelecekte bölge ve ülke sanayisinde söz sahibi noktalarda görmek, bizlere vereceğiniz en büyük ödül olacaktır. Değerli velilerimiz, sizlerde evlatlarınızı emin ellere teslim ettiniz. Aklınız geride kalmasın. Gençlerimizi Atatürkçü, laik, sosyal hukuk devleti kurallarına inanan demokrat gençler olarak yetiştireceğiz. Okulumuzun isminin başında nasıl Atatürk’ün ismi varsa, yolumuz da Atatürk’ün yoludur."

Okulun yapımında ve faaliyete geçmesinde verdikleri destekten dolayı duayen sanayici Sayın Nedim Uysal başta olmak üzere, okul kurma fikrinin ortaya çıktığı günden bugüne bu yolculukta emeği geçen herkese tek tek teşekkür eden Uğurtaş, “Sizler gibi eğitime gönül vermiş, eğitim için ellerini taşın altına koyan insanların ülkemizde çoğalmasını diliyorum. Okulumuzdan mezun olacak arkadaşlarımızı üniversite eğitimlerinin ardından işletmelerimizde tekrar aramızda görmeyi diliyoruz. Onları ilerleyen yıllarda da Türkiye’yi yöneten, karar veren mercilerde görmeyi istiyoruz. Türkiye’nin buna ihtiyacı vardır. Çağdaş ülkeler seviyesine gelebilmemiz için sizler çok daha fazla çalışmak zorundasınız. Bu bilince sahip olduğunuzu biliyor, sizlere inanıyor, güveniyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi