İzmir'de gün boyunca temaslarda bulunan AKP İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ilk olarak Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan 9 Eylül Üniversitesi'nin 2016- 2017 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Yıldırım'a İzmir ziyaretinde eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile milletvekilleri ve parti yöneticileri eşlik etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektönü Prof. Dr. Adnan Kasman tarafından karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, saygı duruşu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı korusunun söylediği İstiklal Marşı'nın ardından üniversiteyi tanıtan filmi izledi. 

STAT KONUŞULDU

Başbakan Yıldırım, daha sonra Konak Meydanı'ndaki Başbakanlık Ofisi'ne geçti. Başbakanlık Ofisi ve çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Deniz polisi ve sahil güvenlik botu da denizde önlem aldı, atlı polisler deniz kenarında devriye görevi yaptı.

Yıldırım, Göztepe'ye yapılacak stat ile ilgili tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AKP İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu da hazır bulundu. 

Toplantı öncesinde Göztepe Spor Kulübü'nün tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

CUMA NAMAZINI O CAMİDE KILDI

Toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi sala okuduğu için 3 kişi tarafından tartaklanan müezzin Mehmet Kuzgun'un görev yaptığı Narlıdere'deki Kutlu Yalvaç Camisi'nde kıldı. Hutbeyi cami imamı Nusret Cengiz okudu. Başbakan Yıldırım namaz sonrası, darbe girişimi gecesi saldırıya uğrayan caminin müezzini Mehmet Kuzgun ile sohbet etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldırım, daha sonra camideki cemaatle sohbet etti. 

'ÇİFTÇİNİN KULLANDIĞI MAZOTUN YARISI BİZDEN'

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir merkezindeki programlarını tamamladıktan sonra helikopterle Ödemiş'e geçti. Başbakan Binali Yıldırım, polisin geniş güvenlik önlemleri altında, Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'ne gitti. Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Kadın Çiftçiler Günü, 2'nci Girişimci Kadın Çiftçiler ödül törenine katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de hazır bulunduğu törende, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Tarım Projesi'ni, tanıttı. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın anlattıklarından en çok alkışı mazota yapılan teşvik aldı. Binalı Yıldırım'ın mazot teşviğini, "Gübre en fazla tarımda maliyeti arttıran unsur, ikincisi de mazot. Gübre'de yüzde 23 indirim sağlandı. Mazotta şimdi bir karar verdik. Çiftçinin kullandığı mazotun yarısı kendisinden, yarısı bizden bol bol ekin. Allah bin bereket versin. Hayırlı uğurlu olsun. Yüz liralık mazot mu koydun motorunun deposuna 50 lirasını vereceksin. 50 lirasını da Faruk Efendi'den alacaksın. Fena biri iş değil mi? Türkiye sevdalısı çiftçilere sesleniyorum, basmadık yer, ekmedik toprak kalmasın. Önümüzdeki yıl bol bol ekin. Endişe etmeyin" sözleriyle anlattı. 

780 MİLYON LİRALIK TESİSLERİ AÇTI

Başbakan Binali Yıldırım, çiftçiye mazot müjdesini verdiği toplantının ardından miting yapacağı Hükümet Konağı önüne geldi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekçi de kısa birer konuşma yaptı. Mitinge gelen bakan ve milletvekillerinin tanıtılmasından sonra kürsüye Başbakan Binali Yıldırım, çıktı.

Göreve geldikleri günden beri devletin sorumluluklarını eksiksiz yaptıklarını söyleyen Yıldırım, "Başımızda 7 düvele karşı dimdik duran cumhurbaşkanımız var, liderimiz var. Recep Tayyip Erdoğan var. Size cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Milletin adamının selamını getirdim" ifadelerini kullandı.

Başkanlık oylamasında mecliste 367 oy alsa bile millete soracaklarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz yaptığımız referandumla birlikte cumhurbaşkanı artık vatandaş tarafından seçiliyor. Şimdi bu fiili durumu mevcut durumu anayasayla düzeltmek gerekiyor. Bahçeli bunu da söylüyor. Eğer böyle diyorsanız biz de hazırız. Gelin bu anayasa değişikliğini Meclisten geçirelim ve milletin önüne götürelim. Milletten korkulmaz, darbeyi savuşturan milletin önünde selam durulur selam. Bu anayasayı Meclise getireceğiz. Meclisten 330 oyu ve üstünü alır almaz doğru önünüze geleceğiz, sizlerin onayına sunacağız. 367 olsa yine millete soracağız. Önemli işlerin adresi millettir. Ülkede işler sarpa sardığında çözümü üreten, düğümü çözen hep siz oldunuz, millet oldu. Onun için siyasetin çıkmaz sokağa girdiğinde önünü açacak tek adres milletin adresidir. Bu sefer de bunu yapacağız. Önünüze getireceğiz ve memleketi artık bu sorundan kurtaracağız."

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından Ödemiş'teki bin konuta doğalgaz verdi ve tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi