Ekonomist Şahin Fırat ve gazeteci Özgür Coşkun’un sunumuyla gerçekleşen Ekopolit’İz programında ekonomiden siyasete birçok değerlendirmede bulunuldu. Fırat, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin şu açıklamada bulundu: “Pazara, markete giden raftaki fiyatları görüyor. 0,89 rakamına güler misiniz ağlar mısınız? Vatandaşı neden kandırıyorsunuz. Aynı zamanda büyüme oranını açıkladılar. Yüzde üç ay da yüzde 7 büyüdünüz dediler. Bu aylar içerisinde kişi başına olan büyümede yüzde 15 küçülmüşüz. Bu ülkede kimlerin büyüdüğü belli. Ülke insanları makyajlı rakamlardan bıktı. Bizden doğruları kaçırmayın.”

Piyasayı etkileyecek önemli kriterlerden birisinin de vatandaşın banklardaki döviz mevduatları olduğunu söyleyen Fırat, “Burayı takip etme sebebimiz ise, çözülme yaşanırsa TL’ye güven artmaya başlayacak ve döviz aşağıya gelecek. Yerleşik mevduat bu yüzden önemlidir” dedi.

Pandemi sürecinde içerisinde sanatçıların çok mağdur olduğunu da dile getiren Fırat, “15 ayın en çok mağdur olanları arasında sanatçılarımız vardı. Her yer açılıyor. Ancak akşam 9’dan sonra kapanıyor. Virüsle bir anlaşmaları mı var acaba? Ne yazık ki bir gerekçesi yok” dedi.

PEKER’İ KORUYAN VAR MI?

Sedat Peker’in yayınladığı videolara ilişkin, “ Sedat Peker’in kimin kontrolünde ya da koruyan var mı? Kırmızı bülten çıkaramadılar hala. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla hesaplaşmasının devam edeceğini de dile getirdi. İzleyip birlikte süreci göreceğiz” dedi.

‘TARIMA KATKI SAĞLAYACAK’

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ‘Efes Tarlası Yaşam Köyü Projesi’ne ilişkin de konuşan Şahin, “ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılım gösterdi. Kendisi yapılacak olanın en iyisini yapmaya çalışıyor. Filiz Başkan’ın projesi tarıma katkı sağlayacak ve güzel bir laboratuvar olacak. Köy Enstitüsü’nün tarım ayağında modernize edilmiş hali açıkçası” dedi.

Editör: Haber Merkezi