İzmir'de 13 bin 400 metrekare alanda 870 esnafla yaklaşık 30 bin kişiye hizmet veren Üçkuyular Pazaryeri taşınacak. Çünkü pazaryeri alanını da içine alan arsaya Doğuş Gayrimenkul ile Orta Gayrimenkul Yatırım ortaklığı ile İstinye Park AVM ve otel yapılacak. Mağdur olmamak için yer arayışına giren pazarcılar, Balçova viyadüklerinin altına talip oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olan alanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan istenmesi gerektiğini söyledi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, dün (pazar) İzmir'e gelen Bakan Yıldırım'a yeri gezdirdi. Yıldırım da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında müjdeyi verdi ve "Üçkuyular Pazaryeri'ni müteahhide vermişler. Pazarcılar ortada kaldı. Gelirken yolumu çevirdiler, aman bakanım bize destek olun. Bizde mazeret üretmek yok, çözüm üretmek var. Biz şunu gördük sorunun parçası olmayın çözümün parçası olun. Ancak o zaman bu millet için bir şey yaptım diyebilirsiniz. Böyle düşünmesek 50 yılık işi 10 yıla nasıl sığdıracaktık. Orada arkadaşlarla değerlendirmeyi yaptık. Balçova Viyadüğü'nün altını yeni semt pazarı olarak kararlaştırdık hayırlı uğurlu olsun" dedi. Mutlu ve Erişen, İzmirli sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğu 'gönül sofrası'nda akşam yemeği yiyen Yıldırım'ı bir buket çiçekle ziyaret etti ve teşekkür etti.

TEZGAHLAR KÜÇÜLECEK

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Üçkuyular Pazaryeri'ne pazar günleri Üçkuyular ve Oyak Sitesi başta olmak üzere Hatay, Balçova, Mimkent, Esenyalı ve Karabağlar'dan yaklaşık 30 bin kişinin alışverişe gittiğini bine yakın esnafın ekmek yediğini vurgulayarak, "Pazarcı esnafını yerinden ederken ekmeğinden etmeyelim. Viyadüklerin altındaki ulaşım, servis, yaya akışı düzenlemeleri yapılacak. Güvenlik, ışıklandırma, altyapı sorunları giderilecek. İki yanda su kanaletleri var onların üstü kapatılacak. Pazarcılar 14 bin metrekare alandan 8 bin metrekare alana girecek ama olsun tezgahları küçülterek kimseyi mağdur etmeden 870 tezgahımızı yerleştiririz. İzmir'in en güzel pazaryerlerinden biri olan Üçkuyular Pazaryeri'ni aratmayacak şekilde estetik ve güvenlik koşullarını sağlayarak hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür" dedi.

Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen da pazaryeri arayaşında buldukları arsaların hepsinin şahıslara ait olduğunu 20- 30 milyon liralık arsa maliyetini karşılayacak güçleri olmadığından devlete ait viyadük altının en uygun seçenek olarak ortaya çıktığını anlattı. Erişen, en kısa zamanda Karayolları Bölge Müdürlüğü ile protokol yapacağız. Projeler hazırlanıp gerekli düzenlemeler de yapıldıktan sonra iki ay içinde tezgahımızı açarız" dedi.


Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi