İki kurum arasındaki iş birliği imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, Türk Telekom Batı I Bölge Müdürü Timur Sevim ve Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen katıldı. Ege MYO'da verilecek “Telekomünikasyon Teknolojileri" dersiyle, üniversitenin Elektronik Haberleşme, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Bölümü öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor. Telekomünikasyon sektöründeki teknik cihaz kurulum, işletme ve arıza ıslahı faaliyetlerinin öğrencilere aktarıldığı projeyle, teorik bilginin pratiğe dönüştürülerek üniversite-sanayi işbirliğinin etkin olarak sağlanması da amaçlanıyor. Ege Üniversitesi Ege MYO'da “Telekomünikasyon Teknolojileri" dersi 25'er öğrenci ile yürütülecek.

İmza töreninde konuşan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, sertifika programlarıyla birlikte sektörde fark yaratacak mezunların ortaya çıkacağını söyledi. Telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkat çeken Şahin, “Türk Telekom olarak, hem nitelikli personel açığını kapatmak hem de öğrencileri teknolojiyle buluşturarak günümüzün mesleklerine hazırlamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı arzuluyoruz" dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da “Bu işbirliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılması ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan

kurulum elemanı yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Türk Telekom tarafından Ege Meslek Yüksekokulu'nda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı oluşturuldu. Böylelikle Ege Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, mezuniyet sonrası bu sektörde görev almaları durumunda almış oldukları uygulamalı eğitim nedeniyle iş dünyasına kolaylıkla uyum sağlayabilecek" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi