Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun'un başkanlığındaki 40 kişilik heyeti, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Meclis Başkanı Hayati Dolman konuk etti. Sanayisini, ekonomisini incelemek ve yakından tanımak için Manisa'ya gelen TTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Manisa heyeti ile ortak toplantı gerçekleştirdi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplantıyla başlayan programa Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Meclis Başkanı Hayati Dolman, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Üyeleri, Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, TOBB Manisa ile Torbalı Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyeleri katıldı. Manisa ekonomisini rakamlarla Torbalı heyetine anlatan Başkan Adnan Erbil, odalar arasında gerçekleşen bu tür ziyaretlerin TOBB camiasının kenetlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmesinde önemli bir faktör olduğunu söyledi. Manisa'nın sadece sanayi ve tarım kenti olmadığını belirten Başkan Erbil, "İhracatta Türkiye'nin 7'nci sırasında yer alıyoruz. Avrupa'nın yatırıma en uygun kentiyiz. Gediz ovamız dünyanın en verimli ovaları arasında. Topraklarımız fındık dışında tüm ürünleri yetiştirmeye uygun" dedi.

Torbalı'nın ilçe olmasına rağmen birçok ili geride bıraktığını savunan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "Manisa'nın sanayisi ile Ege Bölgesi'ne örnek olduğunu biliyoruz. Ancak Manisa takviyeli büyürken, biz teşvik almadan büyüyoruz. İlçemizde birçok dünya markasını barındırmaktayız. Eğer teşvik alırsak Manisa ile yarışırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına karşılıklı olarak plaket ve hediye takdimi yapıldı.

Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi