Toplu Taşıma İşveren Sendikası İzmir Başkanı Ayhan Kindikli, Kemal Çetin başkanlığında kurulduğunu ve kendilerine görev verildiğini söyledi ve 30 ilçede bir ay içinde ilçe başkanlıkları kurulduğunu açıkladı. Taksiciler, tekne sahiplerini topladıklarını kaydeden Kindikli, Türkiye genelinde 200 binin üzerinde üyeleri olduğunu ve İzmir’de 4 bin üyeleri olduğunu hatırlattı. Sendikanın geçmişini, kuruluş amacını, nerelerde örgütlü olduklarını anlatan Kindikli; taksiler, dolmuşlar, Çeşme’de 7 tekne, S plakalar, Gümüldür’de 6 tekne ve bir özel uçak şeklinde örgütlü olduklarını belirterek, “Bir gün bile firesizce görüşmelerimizi yapıyoruz. Yardım isteyenler oldu, yedek şoförler çalışıyor bunlar zor durumda. Pandemide çok zor süreçler geçti. Biz de yardım kolileri hazırladık. Böyle yardım işleri başladı ve devam etti. Bazı iş adamları mekanlar da bizlere çok büyük destek verdi ve bunların hepsi 30 ilçede oldu” dedi.

GETİREBİLDİĞİM NOKTA BU’

Yardım kapsamında iyi işler yapan sendikanın işleyişini de anlatan Kindikli pandemide en çok etkilenen sektörün başında S plakalar olduğunu ve devletin kol kanat germediğini söyledi. Kindikli, “Vergilerini yatırıyorlar, egzoz muayanesi oluyor, araç vizeye sokuyorlar ama karşılık yok. Devlet 3 ayın faizini silmeli anaparayı silmeyebilir ama faizler silinmeli. Bu sistem olmaz, bu sistem çöker. Şu anda bu insanlar bitik durumdalar.Bu insanlar aracı olup da zengin değil. Kimi kiralıyor, kimi kredi ile alıyor. Eleman çalıştırıyor. Ev düzeni bozuluyor. Psikolojisi bozuluyor. Buna devlet atacak biz el atamayız. Ben devlet değilim ben bir sendikayım. Bir yere kadar gidebilirim, benim getirebildiğim nokta bu” diye konuştu.

‘SEN YOKSAN EKSİĞİZ’

Sol görüşlü biri olduğunu söyleyen Kindikli, ilçesi Balçova’da çalışmaların iyi gittiğini kaydetti. Kendilerine yardımların imece usulü ile ve işadamların destekleri ile geldiğini belirten Kindikli şunları söyledi, “Fatma Hanımla ben hiç görüşmedim, sadece gördüğümüz zaman selamlaştığım çok sevdiğim biri. Bizden talep gitmedi, çünkü Balçova Belediyesi görevini yapıyor. Zamanında mavi listeler çıktığı zaman belediyeyi yerden yere vurdular. Ancak CHP değil diğer partililer vurdu. Kart dağıttılar, bez dağıttılar söylemleri oldu. Fatma Başkanımız zaten bunu yapıyordu. Şurda bir sıkıntı vardı bazı muhtarlar, şoförler odası, esnaf odası bu yarışa katılmayacaktı. Ben etik bulmadım. Kaybetmekte güzeldir, hep zafer olmaz”

Kindikli, “Elimizden geldiği kadar esnaf arkadaşlarımızın yanındayız. Gelin sendikaya üye olun, para pul istemiyoruz biz. Memnun kalmazsanız zaten kendiniz çıkarsınız. Gelin birlikten güç doğar, sen yoksan biz eksiğiz” sözleri ile Toplu Taşıma İşveren Sendikası’na gönüllülük esaslı üye davetinde bulundu.

“16 yaşında siyasetin içine girdim. Uç noktada Atatürkçü bir insanım. CHP’de ilçe yöneticiliği yaptım. CHP çok iyi çalışıyor. Ben çok iyi bir gözlemciyim. İlçedekiler pandemi sürecinde akşama kadar ellerinde torbalarla yardımlarda bulundular. Kapı kapı çaldılar. Fatma Çalkaya çok iyi çalışıyor. Sistemli bir çalışma var Balçova’da. Cumhuriyet Halk Patililer her yerde çok iyi çalışıyor”

“Özcan Purçu, İzmir’de gelmiş geçmiş en iyi vekillerden biridir. Özverisi çok yüksek çok çalışkandır. İzmir’in bütün vekilleri hep sahadalar. Bunun yanında AK Partili ve MHP vekilleri göremiyorum. Selçuk’ta çadır ortamını gördüm. Çadırda kalıyorlar. Çadırlara mühür vurulmuş, siyasi kimlikleri bırakalım vicdanımızı elimize koyalım. Çadıra mühür vurulmaz. Bunu vicdan kabul etmez” diyerek duruma devletin bakması gerektiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi