Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi sürecinde sıkıntı yaşayan esnafa yönelik açıkladığı destek paketine İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nden itiraz geldi. Açıklanan pakette seyyar satıcılara yönelik bir iyileştirme olmadığını söyleyen İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, desteğin bu haliyle eksik kalacağını vurguladı.

“6 MİLYON SATICI PAKETTE YOK”

Sokak satıcılarının da bu pakete dahil edilmesini isteyen Laçin, “Pandemiden etkilenen vatandaşlara ve esnafa 3 ay boyunca sunulan bu desteği takdirle karşılarken, bir yanıyla da yetersiz kalmasından endişe ediyoruz. Zira, geçimini sokaklardan sağlayan 6 milyon seyyar satıcımız bu destek paketi içinde yer almadı” dedi.

MAĞDURİYET GİDERİLSİN”

Seyyar satıcıların yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışırken bir de pandemi sürecinin işlerini daha da zorlaştırdığını aktaran Laçin, “Cumhurbaşkanımızdan, esnaf destek paketini seyyar esnafları da içerecek şekilde genişletmesini talep ediyoruz. Kanunlarımızda tanımlanan ama yok sayılan seyyar esnafımızı, hurdacımızı, kağıt toplayıcılarını, işportacıları temsil eden başta İzmir Seyyar Satıcılar Derneği olmak mağduriyetimizin giderilmesini acilen istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi