İEÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Duygu Keşkek ile İEÜ Yazılım Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Yasin Sinan Kayacan tarafından hazırlanan uygulamayla seyahatler kolaylaşacak, masraf ve zamandan tasarruf edilecek, daha önce seyahat edenler izlenebilecek.

Seyahat etme isteğinin günümüzde yaygınlaştığına, gidilen yerler hakkında insanların önceden bilgi sahibi olmak istediğine dikkat çeken İEÜ Yazılım Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Yasin Sinan Kayacan, “Seyahat öncesi ve sırasında birçok bilgiye ihtiyaç duyuyoruz. Ancak anında ulaşabileceğimiz daha önce seyahat edenlerin yorumlarına, bütçemizi nasıl değerlendirebileceğimiz gibi sorularımıza yanıt olabilecek platformlar yok ya da yetersiz. Wress insanların seyahatlerini kolaylaştırıyor, masraf ve zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor. Hangi etkinlik nerede, hava durumu nasıl, bütçe yönetimi, ortam koşulları hakkındaki bilgileri sosyal bir platform aracılığıyla sunuyoruz" dedi.

Uygulamanın kullanıcı tabanlı olduğunu, insanların tecrübelerine dayanan bilgilerin sunulduğunu, seyahat edeceklerin tüm bilgilere ulaşabileceğini aktaran Kayacan, ayrıca içinde bulunan oyunlaştırılmış başarı ve ödül sisteminin oluşturulduğunu söyledi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi