İZ GAZETE- Şahin Fırat, ilk olarak dolar, euro ve altındaki iniş çıkışları değerlendirdi. Fırat, “Altın yukarı çıktı. Kısa vadeli bir alım yapılabilirdi. Gram altın 450-470 arasında gidip gelecek. Altında bir miktar gevşeme olacak. Bitcoinde düzeltmesini yapacak kadar prim yaptı. 17 bin 600 civarında bitcoinler seyrediyor. Hisse senedi piyasası 135 bini gördü, 128 binlere kadar geldi. O desteği kırsa 123 binlere doğru gelecekti. Borsa bir trende göre çalışıyor. O trendi test ederek ilerliyor piyasa” dedi.

Piyasanın kendini bırakmadığını belirten Fırat, “İvmenin oku yukarı doğru. Bir iki banka hariç prim yaptı zaten. Borsada ağırlığı olan hisse senetleri var” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği Zirvesi ile ilgili de konuşan Fırat, “10-11 Aralık Zirvesiyle ilgili Almanya bir yaptırım yapmayacağız dedi ve süre verdi. Amerika’da ise yeni yönetim henüz işe koyulmadı. Sanırım Avrupa Birliği bu konuda zaman kazanma gerekçesi ile hareket ediyor. O açıdan Amerika’yı bekleyecek” şeklinde konuştu.

‘HEBA ETTİK’

Merkez Bankası ile ilgili ise, “Dünya para heba ettik, sokakta herkes 120 milyar dolar heba etti” diyen Fırat, “Bunlar çok önemli mesela bu 120 milyar doları kime sattınız? Bu sorulacak. Ne hakla ne cüretle devletin parasını yanlış politikalarla eritiyorsun. Bunun hesabının sorulması lazım. Enflasyon 2,34 açıklandı. Piyasada hafif beklenti oluştu ama önümüzdeki daha net belli olacak. Yeni ekonomi bakanın da bu konuda samimiyetini de göreceğiz. Merkez Bankasının çekincesi nedir?” diye sordu.

Pandemi sürecinde mekanların kapalı olduğunu ancak faturalın devam ettiğini hatırlatan Fırat, “Sağlıklı yönetim, sağlıklı ekonomi ve ahlakla örtüşen şeyler bunlar” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretini değerlendiren Şahin Fırat, ziyaretin çok önemli olduğunu söyledi. Fırat, “Meclis’te bütçe görüşmelerinde herkes birbirini dinlerdi geçmişte. Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı gelmiş oraya. Sayın Genel Başkan Türkiye gerçeklerini paylaştı. Daha çok sorun var ama 1 saate ne kadara sığdırabilirse onu yaptı. Genel Başkanın konuşmasına bir sataşma oldu. ‘Aday’ tartışması buradan başladı. Kötü gidişata ‘dur’ diyecek çalışmalar yapıyor ve bunun uğraşını veriyor” ifadelerini kullandı. AKP milletvekillerinin hiçbir yerde bir şey konuşmadığını Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında ise ‘yürek yemiş’ gibi hareket ettiklerini dile getirdi.

‘EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK’

İşsizliğin 12,7 diye açıklandığını belirten Fırat, “En büyük sıkıntımız işsizlik. Komedi gibi kapanmalar var, insanla dalga geçer gibi. İşçiyi çıkartamıyorsun, dükkânı açamıyorsun. Açıklanan rakamlar bir TÜİK güzellemesi. Devletin üst yöneticisi, bakan 7 aydan beri yalan söylüyor. Bizi niye kandırıyorsunuz? AKP'ye güven kalmadı. Yarın devlet doğru bir şey söylese ona da inanılmayacak. O hale getirdiler ki” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi