Folkart Gallery, geleceğin sanatçısı yetenekli çocukları yetiştirmeye başladı. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen, 5-10 yaş arası çocuklara resim eğitimi verilen kurs, bu yıl da yoğun ilgi gördü. 205 minik kursiyerle, 20 Haziran'da başlayan resim kursu, 19 Ağustos'ta son bulacak. Ücretsiz olan kursta çocukların kullanacağı tüm malzemeler Folkart Gallery tarafından karşılanacak. Folkart Gallery'deki kursta minikler resim tekniklerini öğrenmenin yanısıra farklı etkinliklere de katılacak.

Minik ressamlar, İzmirli ressam Hale Gökalpsezer ve iki klavuz eğitmenin eşliğinde, görsel sunum ve dramalarla, ünlü konuk sohbetleriyle resim eğitimi alacaklar. Ayrıca eğitimler sırasında kitap okuma, masal dinleme gibi farklı etkinliklerde gerçekleştirilecek. Bu yıl “Resimlerimiz Masaldır Bizim" temasıyla düzenlenen kurs, çocukların duygusal gelişimini hedef alıyor. Profesyonel resim eğiticilerinin aynı zamanda masal anlatıcısı olduğu kursta bu yaz çocuklar empati yapacak, duygularını tanıyacak, yaşamı sorgulayacak ve çocuksu dünyalarını rengarenk boyayacak. Minik öğrenciler, gözlem yapmayı, kağıtları, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğrenecek. Kurs süresince pastel, akrilik ve suluboya ile çalışan minikler oyun hamuru ile istedikleri figürleri yapmak için de çalışacak.

“İZMİR'E SANATLA DEĞER KATIYORUZ"

Folkart Gallery'nin sadece bir sergi alanı olmadığını vurgulayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Gallery'nin planlamasında sanat eğitiminin verileceği atölyeler ve kursların da bulunmasını istemiştik. Sergilerin yanı sıra sanatsal içerikli eğitimlerle İzmir'e değer katmaya devam etmeyi arzulamıştık. Bunun için ilk olarak geçtiğimiz yıl çocuklara yönelik resim kursu düzenledik. İlginin yoğunluğu nedeniyle geçen yıl 100 olan kursiyer sayımızı bu yıl 150 olarak açıkladık. Ancak yine çok yoğun ilgi ile karşılaştık. Ve bu sayıyı 200'e çıkardık. Buna rağmen 205 minik kursiyerimiz kayıt yaptırdı. Hatta yedek listemizde oldukça kalabalık" dedi. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, herhangi bir karşılık beklemeden kursu düzenlediklerini ifade eden Sancak, “Bizim amacımız ülkemizin ve kentimizin geleceğine sanatla ışık tutacak nesiller yetiştirmek. Sadece çocuklarla değil ailelerle birlikte bunu başarmak istiyoruz. Ailelerin ilgisi de bizi mutlu ediyor. Açtığımız bu kursa gösterilen ilgi bizim çok doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha gösteriyor" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi