Dün piyasaların kapanışına doğru hareketlenen dolar/TL 8,54'e kadar yükselirken 8,58'deki tarihi seviyelerine bir adım daha yaklaşan dolar, Kasım 2020'deki 8,5803'ü geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini güncelledi. Saat 10:23 itibarıyla dolar/TL dolar/TL'deki yeni zirve 8,5995 oldu.

Avro/TL de rekorunu 10,47'nin üzerine taşıdı.

Haftanın son işlem gününde yurt içinde yoğun veri gündemine ek olarak Standard and Poors'un (S&P) daha öncde açıkladığı takvimde yer alan olası Türkiye raporu beklenecek. S&P'nin Türkiye için kredi notu "Durağan" görünüm ile "B+" seviyesinde bulunuyor ve piyasalarda muhtemel bir değerlendirme gelse bile Türkiye'nin notunda ve görünümünde bir değişiklik beklenmiyor.

Standard and Poors(S&P), Türkiye ile ilgili bu yılın ikinci raporunu açıklayabilir. S&P'nin takviminde Türkiye için rapor açıklama tarihi 28 Mayıs olarak görülüyor. Ancak S&P, takvimde yer alan tarihlerde bir rapor açıklamayıp, pas geçebiliyor. Piyasalarda bu akşamki olası değerlendirmede kredi notu ve görünümde değişiklik olmayacağı tahmin edildi.

Editör: Haber Merkezi