İZ GAZETE - İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'pazar yerleri' konulu genelge gönderdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak" denildi.

Türkiye’nin dört bir yanından satış yapamayan esnafın ürünlerini çöpe attığı veya dağıttığı görüntüler gelmeye devam ederken İzmir Pazarcılar Platformu Menderes Ovası’nda alıcı bulamayan sebzelerin çöpe döküldüğü görüntüleri paylaştı.

İzmir Pazarcılar Platformu ‘ndan yapılan açıklama şöyle; Kapatılan pazaryerleri halk ekonomisine ve çiftçilere verdiği zararı gözlere soka soka gösteriyor. Tonlarca mahsul çöpe giderken market raflarında kilo fiyatı 13 TL olan biberi halk 250 gramını alamaz oldu. AVM ve zincir marketler gelişmenin vazgeçilmezi gibi görmenin vahim sonuçlarını virüs biraz daha öne aldı. Virüs olmasa dahi AVM’lerin kültürel ve ekonomik olarak halkımıza büyük zarar veriyor, vermeye de devam edecek. Pazarlar halk ekonomisinin sibop ayarıdır.

Editör: Haber Merkezi