Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, 1 Eylül itibari ile zorunlu hale getirilen 2. El araçlar için yetki belgesini değerlendirdi. Demir, “Yetki belgesi olmayan noterden satış yapamayacaktı ama eksikleri olan esnafımızı düşünerek, 3 araba seçebilir, 4’üncü de bildirmesi lazım şeklinde karar alındı. Ben bizim esnafların hepsinin yetki belgesini aldım” dedi.

5 BİN LİRA CEZA

Yetki belgesini anlatan Demir, “Oto galeri, ikinci el satım yapan bütün esnafımız bu belgeyi almak zorunda. Belediyeden ruhsat istiyorsun ve daha sonra yetki belgeleri alınıyor. Notere gidince her yetki belgesinin numarası var, kayda geçiyor. Hem vergi kaçıramıyorsun en azından devletine yardımcı olmuş oluyorsun. Yani herkes değil, bu işi yapan yapacak” şeklinde konuştu.  Demir, Otokentte 400 dükkan olduğunu yetki belgesi almayanların 10-15 dükkan kaldığını onların da alacağını kaydetti ve “Otokentin içinde fazlalık olduğunu ve kendi esnafları için bu kanunu çıkardıklarını söyledi. Bu yetki dükkan sahiplerinindir. Otokent için çalışıyorum, oradaki esnaflarım 7/24 beni arayabiliyor. En azından meslektaşlarıma yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana” diye konuştu.

“3 araçtan fazla satılmaya kalkılırsa tahmini 5 bin lira ceza kesilebilir” diyen Demir, “Hiçbir şey yapamazsın, 3 tane satın getirin Otokente esnafa söyleyin en azından cezadan kurtulmuş olursunuz” dedi. Demir, sıfır araç satan bayilerin sıfır araç satması gerektiğini, ikinci el işine girmemesi gerektiğini söyledi, bu durumun ikinci el araba satan esnafın hoşuna gitmediğini söyledi.

‘ESNAF NEFES ALAMAYACAK’

Pandemiden sonra yapılan ÖTV zammını da değerlendiren Feyzi Demir, “40 liralık araba bugün 100 lira oldu. Hangi esnaf bundan mutlu olabilir, bizim 7 bin 8 bin aracımız devamlı Otokentte oluyordu, şimdi azaldı. Hükümetimizin ÖTV’yi biraz düşürmesi lazım. Bunlar devamlı yükseldikçe küçük esnaf bitirirler. Fiyatlar aldı başını gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, şu esnafların biraz dertleriyle uğraşırsanız, bu fiyatlar nereye kadar gidecek inanın bilemiyoruz.  Üretimi başlatırlarsa bizim açımızdan çok iyi olur. Bu seneden önce önümüzü hiç göremiyorum. Eğer bu üretimi başlatmazlarsa bizim esnaflarımız nefes alamayacak” dedi.

Demir, vatandaşlara alışverişlerinde Otokent gibi yerlerde yapmalarını tavsiye ederek, “Esnaf orada, belgesi var, levhası var, sokaktaki alışverişleri kesin, güvenmediğiniz insanlarla alışveriş yapmayın” diyerek uyarılarda bulundu.

İLK KEZ AÇIKLADI YENİDEN ADAY

Ayrıca Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, “Bir dönem daha adayım, ondan sonra görevi gençlere bırakacağım” ifadelerini kullanarak başkanlık için yeniden aday olduğunu ilk defa İz Televizonu ekranlarında açıkladı.

Editör: Haber Merkezi