Gizem TABAN/İZ GAZETE- Tam kapanma döneminde semt pazarlarının kurulmasına izin çıkmaması nedeniyle gelen tepkiler üzerine pazaryerleri için yeni bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’ne göre tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Pazaryerlerinin tam kapanma sürecinde toplamda 2 gün açık olması kararı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Pazarcılar ‘Ürünlerim elimde kalır mı?’ kaygısı yaşarken vatandaş da ‘Fiyatlarda yüksek artış olur mu?’ endişesine kapıldı. İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen soruları hem pazarcılar hem vatandaş açısından yanıtladı. 

‘UCUZ OLACAĞININ TAAHHÜDÜNÜ VERİYORUM’
‘Pazaryerlerinin tam kapanma sürecinde toplamda 2 gün açık olması nedeniyle ürünlerde fiyat artışı yaşanır mı?’ sorusunu yanıt veren İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Fiyat yükselmesi gibi bir durum yok. İki Cumartesi de ürünler ucuza satılacak. Çünkü bu bizim için de bir fırsat; pazar ile marketin arasındaki fiyat farkını vatandaş da görecek. Ben ürünlerin ucuz olacağının taahhüdünü veriyorum. Cumartesi herkes pazara gitsin ve market ile pazar fiyatını karşılaştırsın” dedi.

‘ELİNDE KALAN ÇIKIP SEYYAR SATSIN’
Pazarcıların ürünlerinin elde kalmasına ilişkin kaygıları olduğunu belirten Erişen, “Ürünler elde kalabilir ama ona da bir tedbir alırlar diye düşünüyorum. Ama keşke 2 gün art arda açık olsaydık, daha fazla mal alıp daha ucuza satabilseydik. Ürünlerin elde kalmasıyla ilgili bir endişe var ancak kalmayacağını düşünüyorum. Elinde kalırsa ertesi gün mahalleye çıksın, seyyar olarak satsın. Zaten her yerde seyyar var. Elinde ürünü kalan pazarcılar da çıkıp seyyar olarak satsın. Yani yasak da olsa insanlar çıkıp satıyor. Nereye kadar yasak, insanlar ne yapacak?” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi