CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, inşaat sektörünün Türkiye'nin büyümesinde en önemli sektör olduğunu aktardı. CHP olarak müteahhitlerin sorunlarının çözümünde aktif rol oynamaya hazır olduklarını bildiren Yüksel, meslek odaları ve müteahhitler arasında kurulacak diyaloğun da hem İzmir hem de İzmirliler açısından olumlu olacağını dile getirdi. İzmir'in gelişmesi ve kentsel dönüşüm açısından İzmirli müteahhitlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Yüksel, kentsel dönüşümün parti olarak kendi öncelikleri de olduğunu belirtti.

İzmirli müteahhitlerin Türkiye'nin diğer illerine oranla yaklaşık hazır betonu 1 m3'de 60 TL daha pahalıya kullandığına dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının hem çimentonun tozunu İzmirlilere soluttuğunu hem de diğer illere oranla Betonu daha pahalıya sattığını söyledi. Yıllardır inşaat sektörünün çimento fabrikalarının şehir dışına çıkarılmasına karşıymış gibi bir algı oluşturulduğunu ifade eden Nasır “Biz müteahhitler olarak çimento firmalarının İzmir dışına çıkarılmalarını istiyoruz. Şehrin dışına daha iç kısımlara taşınmaları gerekiyor. STK'lar da burada tavırlarını koymalı. İzmirliler bu firmaların çimento tozlarını yutmak zorunda değil. Daha sağlıklı bir İzmir için gerekli adımlar atılmalı" dedi.

İzmirli müteahhitlerin kentsel dönüşümde de büyük sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Nasır, “Kent küçük küçük parsellerden oluştuğu için arsa üretilemiyor. Bu konuda hem yerel belediyler hem de ilgili bakanlık harekete geçmeli. Belediyeler ve hükümet el ele vererek ortaklaşa bu sorunu çözmeli" dedi.

Meslek odalarının Büyükşehir Belediyesinin yaptığı planlara itirazları sonucu İzmir'de inşaat yatırımlarının durma noktasına geldiğini vurgulayan Nasır, İzmir'i ve İzmirlileri mahkum ettiklerini önesürdü.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi