ŞERMİN ÇOLAK/ İZGAZETE -  İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Coşkun; Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Yapı A.Ş Genel Müdürü Metin Sancak ve Folkart İletişim Koordinatörü Ünal Ersözlü’yü ziyaret etti. Ziyarette Folkart’ın İzmir Enternasyonal Fuarı’na ana sponsor olmasından yaptığı ve devam eden projelerine kadar birçok konu değerlendirildi. Folkart’ın çeşitli kurumların çalışmalarında ‘en iyi’ler arasında yer aldığını hatırlatan Mesut Sancak, tüm bu başarıların tesadüf olmadığını dile getirdi.

“İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 90’ıncı yılının açılışına hep birlikte tanık olduk. Bu herkes için olduğu kadar, Folkart için de çok özel bir tanıklık” diyerek sözlerine başlayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Biz İzmir’de büyüyen, burada kazanan, bu şehirde kendi sektörümüze öncülük yapan bir şirketiz. Güzel İzmir’imizin kıymetini, bize kattıklarını çok iyi biliyoruz. İzmir bizi zirveye çıkardı. İşte bu farkındalıkla İEF başta olmak üzere, kazandıklarımızın bir bölümünü bu şehirde sosyal projelere harcamanın, bir lütuf değil; tam aksine görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Biz her zaman güzel İzmir’imize karşı, kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu samimi anlayışımız ve bu kurumsal felsefemizden yola çıkarak, İzmir Enternasyonal Fuarı’na yeniden ana sponsor olduk. Bu yaklaşımımız nedeniyle de İzmir’in kültür-sanat dünyasına samimi bir şekilde destek veriyoruz. Hayatın her alanında içten dayanışma ruhu gerektiren sosyal projelerde hep İzmirlilerle el ele oluyoruz” ifadelerini kullandı.

SOYER’E TEŞEKKÜR

Fuarla ilgili aldıkları geri dönüşlerin olumlu yönde olduğunu kaydeden Sancak, “İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 90’ıncı yılında bize ana sponsor olma onurunu emanet ettiği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli Tunç Soyer’e tekrar teşekkür ediyorum. Fuarın İzmirlilerin mutluluğuna katkı sunması bizleri de mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.

‘Folkart, güzel İzmir’in markasıdır’ diyen Sancak, “Burada doğmuştur. Bu topraklarda büyümüştür. Bu nedenle kentimizin sosyal, kültürel ve sportif yaşamına yönelik destek vermek bizim için bir görevdir. ‘İzmir’in renkleri tek yürek’ diyerek başlattığımız İzmir futbol takımlarına yönelik desteğimiz de bu düşüncelerin bir yansımasıdır” şeklinde konuştu.

FOLKART PROJELERİ

Bu yıl çok sayıda projenin inşaatını bir arada yapacaklarını belirten ve Folkart Vega Projesinin çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini dile getiren Sancak, “Ayrıca Folkart Vega Projemizin yanındaki arazi için projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Urla’daki Folkart Country Urla projemiz bahçeli yaşamın en güzel örneklerinden biri olacak. Şantiyemizde titiz ve hızlı bir çalışma yapılıyor. Yine daha önce bahsettiğimiz gibi İstanbul Projemiz için gün sayıyoruz” dedi.

İzmir Yeni Kent Merkezi’ndeki yeni arazi için de ekiplerin projelendirme çalışmaları yaptıklarını söyleyen Sancak, “Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığındaki Florya Gayri Menkul’ü, 50 milyon 500 bin dolar bedelle satın alma sürecinin ardından hemen çalışmalara başladık. İzmir merkezindeki 44 dönümlük arsasında çok işlevli bir gayri menkul projesini hayata geçireceğiz. Biz her ortamda yatırım yapmayı sürdürerek, İzmir’e ve yaşadığımız topluma katkı sağlamaya, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tam 2 bin kişinin çalışacağı bu proje, 4 milyar liralık yatırım değerini taşıyacak” diye konuştu.

GÜVEN SİMGESİ

Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl onuncusu açıklanan Türkiye İtibar Endeksi (TİE) verilerine göre Folkart’ın Türkiye’nin en itibarlı şirketler arasında yer aldığını da hatırlatan Mesut Sancak, “Folkart, yapılan bilimsel bir araştırma sonucunda, İzmir’den Türkiye’de inşaat sektörünün en itibarlı 10 markası arasında yer alarak, dikkat çekici bir başarı gösterdi. Yine Türkiye İtibar Akademisi (TİA), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğretim üyelerinin akademik denetiminde ve raportörlüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) araştırmasında Folkart, Platin Lig’te yer aldı. Ülke ekonomisine katkı koyan öncü firmalardan biri oldu” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARI KOLAY KAZANILMIYOR’

Sancak, bu başarıların tesadüf olmadığını ve Türkiye’nin en itibarlı markaları arasında yer almanın gurur verici olduğunu belirtti. Sancak konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi; “İtibarlı markalar arasında gösterilerek bize verilen ödüller adeta bir onur nişanı. Bize duyulan bu güvene her zaman layık olmak için çalışacağız. Tüm ekibimizle birlikte çok sıkı çalışıyoruz. Adımlarımızda en ince detaylara dikkat ediyoruz. Başarı kolay kazanılmıyor. Bunun bilincindeyiz”

Editör: Haber Merkezi