DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Genel İş 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, İZ TV’de Bülent Kepenek ile Emek Dünyası programının canlı yayın konuğuydu.

Veysel Beyazadam, “Herkesin ilk gündem maddesi okulların durumu. İç açıcı haberler vermek isterdim ama maalesef veremiyorum. Bizler pandemi sürecinin başından beri bir şekilde muhattap alınmadık. Her okuldaki temsilcimiz aracılığıyla okullardaki gerçek durumu öğrenmiş olduk. Eğitim Sen olarak beklentimiz, gerekli hazırlıkların yapılarak okulların açılması. Ancak bu hazırlık yapılmadı. Bugün 100’den fazla okulda pozitif vakalar var ve bu seminer döneminde okula gitmelerinden kaynaklı oldu. Biz bu seminerlerin online yapılmasını söyledik” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu konuları dile getirmelerinden rahatsız olduklarını belirten Beyazadam, bu konuları kamu yararı için dile getirdiklerini kaydetti.

DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ise, Kovid 19’un ‘İşçi sınıfı hastalığı’na dönüştüğünü söyledi.

Sarı, “Bugün hükümetin yapamadığını yerel belediyeler, belediye emekçileri yapmaya çalıştı. 1 Haziran’da ekonomik kaynaklı hükümetin işleri açmasının ardından vakalar daha çok artmaya başladı. Vestel Manisa’da gözükse de işçilerinin 5 bin 6 bini İzmir’de. Yani kapitalizm yine yapacağını yaptı. Bazı milletvekilleri 2-3 test yaptırırken işçi sınıfı test bile yaptıramaz hale geldi. Eğitim ve sağlığın özelleştirilmeden tüm insanlara eşit bir şekilde verilmesi gerekir” dedi.

Toplu Sözleşme hazırlıkları içinde olan Genel İş 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral da, 6 bin 800 işçi adına yapılacağını belirterek, Türkiye’nin şartlarına bakılınca iyi durumda olmadıklarını ama çoğu şirketlere göre de örnek gösterilecek konumda olduklarını söyledi. Saral, “2 yıl önce bir toplu sözleşme yaptık, alım gücünü kaybetti. Adalet bizim ekmeğimizdir. Önceliğimiz budur. Kovid 19 kapsamında da maddeler koyulacak. Saha çalışması yapıp işçilerin beklentilerini bir süzgeçten geçirerek taslak oluşturacağız. Rakam telaffuz etmek istemiyorum ki pazarlık şansımız olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi