Sempozyumunun açılışını 'Zorunlu TFRS Uygulamasına İlişkin Dünyadan ve Türkiye'den Gözlemler' konusuyla Prof. Dr. Serdar Özkan yapacak. Sempozyumda ayrıca, 10 yıldan bu yana kullanımda olan muhasebe ile finansal raporlama standartlarından beklentilerin ne ölçüde karşılandığına ilişkin dünyadan ve Türkiye'den örneklerde tartışılacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir illeri arasında her yıl dönüşümlü olarak gerçekleştirilen Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu, bu yıl İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın ev sahipliğinde, düzenlenecek. 16'ncısı düzenlenen sempozyum 1 - 3 Aralık tarihlerinde Kıbrıs Girne'de olacak. Açılış törenine, KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, TÜRMOB Başkanı Prof. Dr.Cemal Yükselen, KKTC Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı'nın yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kamu Gözetimi Kurumu , meslek odası temsilcileri, yasa koyucu, düzenleyicileri, uygulayıcıları, denetleyicileri, bürokrat, akademisyen, denetim, finansal raporlama, müşavirlik hizmeti veren meslek mensupları, kurum ve kuruluşların finansal raporlama alanında çalışan yönetici ile çalışanları da katılacak.

FİNANSAL RAPORLAMADA GÜNCEL TARTIŞMALAR, KONUSU ELE ALINACAK
Yarın başlayacak sempozyumun açılışını da, 'Zorunlu TFRS Uygulamasına İlişkin Dünyadan ve Türkiye'den Gözlemler' konusuyla Prof. Dr. Serdar Özkan yapacak. Alanında uzman olan kişilerin katılacağı sempozyumda, 'Finansal Raporlamada Güncel Tartışmalar' konusu ele alınacak en önemli konular arasında yeralacak. Bunun yanı sıra, sempozyumda yine 10 yıldan bu yana kullanımda olan muhasebe ile finansal raporlama standartlarından beklentilerin ne ölçüde karşılandığına ilişkin dünyadan ve ülkemizden örnekler anlatılıp, bunların gelecekteki uygulamalara ışık tutması sağlanacak. Üç günlük toplantılarda, Muhasebe Teorisi ve Kavramsal Çerçeve, TFRS Setinde Güncellemeler, TFRS 13 - Gerçeğe Uygun Değer Ölçümü, TFRS 10, 11, 12 - Grup Şirketlerinde Finansal Raporlama, TFRS 15 - Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat, Finansal Raporlamanın Organizasyonu, Yerel Finansal Raporlama Çerçevesine Genel Bakış, başlıklarının da olacağı ifade edildi.

Sempozyumun ilk gününde, 'Anlaşmazlık Çözümü Arabuluculuk ve Müzakere Teknikleri' konusunda bir Workshop ile 3 Aralık Cumartesi günü 'Geçmiş 10 Yıl Işığında Geleceğe Bakış: TFRS Uygulamasına İlişkin Değerlendirmeler ve Beklentiler' konulu panel düzenlenecek. Sempozyum bilimsel ve teknolojik üretimlerin paylaşılmasının yanı sıra uygulamada yaşanan sorunların muhatapları da etkinlik sürecine katılacak. Değişen ekonomik koşullara uyum sağlamak üzere sürekli bir gelişim içerisinde olan finansal raporlama standartlarının masaya yatırılacak, öneriler ile kamuoyuna uygulanabilir tezler sunulacak.

Editör: Haber Merkezi