Demet Hamurcuoğlu / İz Gazete - Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da dört büyük fuarı arasında yer alan tarım ve hayvancılık fuarı 19-22 Ocak 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir Gaziemir'de düzenlenecek. Onikincisi gerçekleştirelecek olan Agroexpo Uluslarası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım ve hayvancılık sektörünü dünya pazarına taşıyacak.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük İzmir Kooperatifçilik Zirvesi'nin de düzenleneceği fuara, Türkiye'deki bütün kooperatifleri zirvede buluşmak için çağırdı.

Kooperatifçiliğin bir ekonomik akıl hareketi olduğunu söyleyen Mahmut Eskiyörük, "Ne yazık ki bu gerçek ne Türkiye'de ne de dünyada tam olarak anlaşılabilmiş değil. Öyle olsaydı bugün birçok ülkede içimiz burkularak gördüğümüz açlık ve sefalet tabloları yaşanmazdı" dedi.

TARİHİ ZİRVE

Eskiyörük, 19 - 22 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşecek İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı içinde çok önemli bir etkinlik düzenlediklerini ifade ettikten sonra tüm ülkeye çağrıda bulundu: "19 Ocak Perşembe günü saat 14.00 - 15.30 arasında İzmir Kooperatifçilik Zirvesi'ni düzenleyeceğiz. Bu tarihi toplantıda sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya da mesaj vereceğiz. Ekonomik yönden çok gelişmiş ülkeler aynı zamanda kooperatifçilik hareketinin de çok güçlü olduğu yerlerdir. Bu olgu bir tesadüf mü yoksa tam aksine çok planlı ve bilinçli bir ekonomik modelin doğal sonucu mu, bunu irdeleyeceğiz. Diğer yandan özellikle Afrika ve Asya'da bazı ülkelerde aşırı yoksulluğun yanı sıra çocukların açlıktan ölüyor oluşu tüm insanlığın ayıbı değil midir? Ama bu acı olaylar karşısında yalnızca üzülmekle kalamayız, mutlaka bir şeyler yapmalıyız. İşte biz kooperatifçilik hareketinin yani işbirliği ve güç birliği ruhunun açlık ve yoksulluk karşısında en etkin mücadele yöntemi olduğunu her vesile ile anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü başka çare yok. İzmir Tarım Fuarından dünyaya sesleneceğiz. Aile çiftçiliği ve küçük çiftçiliğin yaşayabilmesi ancak ve ancak etkin bir kooperatifçilik modeliyle mümkün olabilir. Bu çerçevede İzmir Tarım Fuarında düzenlenecek zirve büyük önem taşıyor. Bütün kooperatif yönetici ve ortağı dostlarımızı İzmir'de buluşmaya davet ediyoruz. Gelin orada hep birlikte ‘Çare Kooperatifçilikte’ diye en gür sesle haykıralım."  
 

Editör: Haber Merkezi