Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye'deki ekonomik kriz doğrultusunda gıda ürünlerinden elektriğe, doğalgazdan akaryakıta ve daha pek çok alandaki zamlar yoksullaşmayı beraberinde getirirken hükümetin kur farkını düşürmeye yönelik hamlesi vatandaşa ilaç olmadı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi modeli ile ilgili açıklamaları sonrasında kur farkında düşüş yaşanırken ürün ve hizmetlerin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Kur farkındaki düşüşün ürünlerine yansımasını bekleyen tüketici ise hayal kırıklığı yaşadı. Son 3 ayda iki kere zamlanmasından dolayı vatandaş gevrek alamayacak duruma gelirken Ünlü Şarkıcı Hülya Avşar'ın, "Gerekirse simit yenecek ama bugünleri de kolay atlatacağız” sözleri de tartışma konusu oldu. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şube Sekreteri Leyla Demir ve İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'FİYATLAR DA DÜŞSÜN'

TÜKODER İzmir Şube Sekreteri Leyla Demir, "Dövizin nasıl fırladığını dakika dakika izledik. Her gün benzine, mazota, gıda ürünlerine zam geldi. Tüketici her zaman mağdur... Kur farkında düşüş sağlansa da zamlarda bir düşüş olmadı. Ürün fiyatlarında bir indirim sağlanmadı. İnsanlar ihtiyaçlarını alamayacak duruma geldi. Kur düşüyorsa fiyatlar da düşsün, tüketicinin beklentisi bu..." dedi.

'SIKI DENETİM GEREKİYOR'

Kurdaki düşüşün gevrek fiyatlarına yansımadığını belirten İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen ise, "Her ne hikmetse dolar düşüyor ama hammade sıkıntısı devam ediyor. Kurdaki düşüş zaten birdenbire yansımaz, şu an hammadde konusunda da indirim yansımadı. Çünkü hammaddedeki zammın asıl sebebi zaten hammaddenin stoklanması.Ama hükümet sıkı bir denetim çalışması o zaman fiyatlar düşebilir. Hükümetin denetim mekanizmasını iyi çalıştırması lazım, aksi halde fiyatlarda düşüş olması zor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi