İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasından 4 KOSBİ üyesi işletme yerini korudu. Listede Pınar Et 176, Akdeniz Kimya 257, Kansai Altan Boya 280 ve Ege Seramik 369. sırada yer aldı.

EBSO tarafından açıklanan Ege Bölgesi'nin ilk 100 büyük sanayi kuruluşu listesinde de 13. sırada Pınar Et, 21. sırada Akdeniz Kimya, 25. sırada Kansai Altan Boya, 37. sırada Ege Seramik, 48. sırada Ve-Ge Hassas Kağıt, 63. sırada Alkim Kağıt, 70. Sırada Agrobest Grup, 75. sırada Kaplamin Ambalaj, 87. Sırada BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri, 91. sırada Kütaş Tarım Ürünleri, Viking Temizlik de 93. sırada yer aldı.

Ege Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları sıralamalarında KOSBİ firmalarının yer almasından büyük gurur duyduklarını dile getiren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölge firmalarının uluslararası rekabet şartlarına ayak uydurması için çalıştıklarını söyledi. KOSBİ olarak sanayicilerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri en hızlı şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Porsuk, “Bu başarı hepimizi gururlandırıyor. Önümüzdeki yıllarda da daha fazla KOSBİ üyesi firmayı listelerde görme mutluluğu yaşayacağız" diye konuştu.



İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi