Antalya’da her yıl Runatolia Maratonu bünyesinde düzenlenen hayırseverlik koşusuna ilgi çok büyük oldu. Destekçiler 24 sivil toplum kuruluşu için toplam 1 milyon 450 bin TL yardım topladı. Koşu bitmiş olsa da kampanya hesaplarının 2 hafta daha açık olacağı organizasyona, EGİAD da İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na dikkat çekmek için katıldı. 13. Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu Koşusu'na 26 ülkeden 8 bin 280 atlet katılırken, Ege Genç İşadamları Derneği 30 iş dünyası temsilcisi ile yer aldı. 24 Sivil Toplum Örgütü’nün organ bağışı, çocuk evliliği, çocuk istismarı, engellilerin sorunları gibi başlıklar altında katıldığı maratona, EGİAD İzmir’in 7 bin yıllık dünyanın en büyük açık pazarı Tarihi Kemeraltı Merkezi’ne dikkat çekmek için katılım gösterdi. İyilik peşinde koşanların yarışı olarak da bilinen Runatolia Maratonu bağış hesapları iki hafta daha açık kalırken bu miktarın 2 milyon TL'ye ulaşması beklenmekte.

Koşuya katılarak Runatolia’da gönüllü üyelerle birlikte yarışan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, unutulmaması ve canlanması için dikkat çekmek istedikleri Kemeraltı Çarşısı’nı gündeme getirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Hem sosyal sorumluluk projesi olarak yer aldık. Hem de iki üyemizin derece almasıyla gururlandık. İyilik amacıyla çıktığımız yolda bizimle birlikte koşan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Antalya’da bizimle birlikte olamayan kişilerin de bağış yaparak projemize destek olmaları sevindirici. Bundan sonra katılacağımız etkinliklerde de gönüllülerimizle birlikte çok güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EGİAD İş Dünyasından Runatolia Maratonu’na katılan İsimler:

Alp Avni Yelkenbiçer, Bora Ciliv, Bahar Küçükkurt, Çağkan Özden, İlker İkier, Kahraman Soylu, Merve Özbatır, Olgar Erdoğanlar, Özer Öztürk, Özveri Okay, İsmail Ünal, Cem Balçu, Elif Kazanan Cun, Bertan Yeniçeri, Barış Kaşka, Tolga Şekercioğlu, Deniz Küçükkurt, Didem Veryeri, Elif Koç , Feyzi Kaya, Cem Demirci, Barış Kaptanoğlu, Aydın Buğra İlter.

Editör: Haber Merkezi