Kapshon Ayakkabı ve Giyim Firma Sahibi Hakan Solak, ticari hayatın tesadüflerle dolu olduğunu söyleyerek mağaza açış hikayesini anlattı ve tek mağazadan 8 mağazaya ulaştıklarını kaydetti. Solak, “Önce mahallemizde 3 mağaza açtık daha sonra büyümemizi devam ettirdik. Son iki mağazımızı pandemi sürecinde açtık” dedi.  ‘Kapshon’ adının Karşıyaka’ya özgü olduğunu ve hedefinin bu markanın yerli olması olduğunu söyleyerek Karşıyakalı’nın markaya sahip çıktığını belirtti.

‘PAYLAŞMADIĞIN SENİN DEĞİLDİR’
Solak, “Ben Karşıyakalı olarak, Karşıyaka’nın suyunu içen biri olarak Karşıyaka’ya bir şeyler kazandırayım istiyorum. Ben ve tüm ekibimde aynı kafada. İnanmışların başaramayacağı bir şey yok. Biz inandık. İlk hedefimiz kaliteyi ucuza giydirmek. Biz nakit alıyoruz, muadillerimize göre çok uygun fiyata ürün satıyoruz bu yüzden. Gülen yüzle hizmet veriyoruz. Birçok insan ‘Kendimizi evimizde hissediyoruz’ yorumunda bulunuyor. Bunu şimdi biz İzmir’e yaymalıyız” diye konuştu. Karşıyaka Stadı ile ilgili soruya ise Solak, Göztepe Stadı ile Karşıyaka Stadı’nın temelinin aynı gün atıldığını hatırlatarak, “Gözetepe Stadı bitti memnunuz ama Karşıyaka hala açılmıyor. Bu Karşıyaka’yı ötekeleştirmektir. Hükümetin buna destek olmasını bekliyoruz. Binali Yıldırım’ın seçim bildirgesinde vardı bu. Stadı istiyoruz, halka esnafa çok büyük moral olacak” ifadelerini kullandı.
Reklam vermediklerini, reklam desteklerini Karşıyaka’daki sosyal derneklere ayırdıklarını belirten Solak, “Bu amacımız onlara destek verip, onları ayakta tutmaya çalışmak ve Karşıyaka markası olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Paylaşmadığın senin değildir. Keşke daha iyi imkanlar olsa da daha çok şey yapabilsek” dedi.

‘KRİZE NAKİTTE YAKALANDIK’
“Her bir mağazamız bir sanayi” aslında diyen Solak, “Markanın geçirdiği bir enerji var. Marka ürün satarken ağırlıklı İzmir imalatçılarından alıyor. İzmir kazanıyor, faydamız İzmir’e olsun. Pandemi döneminde orta ölçekli bir firma olarak 26 imalatçıma vadesi gelen çeklerimizi ödeyeceğimizin garantisini verdim. Olanlar ödemeliydi çünkü. Biz o dönem mağazalarımızın tamiratını da yaptık. En büyük şansımız nakitte. Krize nakitte yakalandık. Pandemi döneminde kapattığımda 6 mağaza ile yaptığım ciroyu şu an 8 mağaza ile yapamıyorum. Birçok insan sokğa çıkamıyor, temas etmiyor, insanlar yazlıklarından dönmedi, bir belirsizlik var ama bu dönem bitecek. Kimse ümidini kaybetmesin ve işlerine dört elle sarılsınlar. Devletimize güveneceğiz, halkımıza güveneceğiz. Yapacağımız tek şey üretmek” şeklinde konuştu. Solak mağaza sayılarını arttıracaklarını ve ilk olarak Alsancak’ta bir mağaza açacaklarını da sözlerine ekledi. 

Solak ayrıca şunları söyledi, “Karşıyakalılara teşekkür ederim, bugüne kadar bizleri siz getirdiniz bir yerlere bundan sonra da desteklerinizi esirgemeyin. Bugüne ne yaptıysak yine yapacağız. Bunun teminatı biziz ve ekip arkadaşlarım. Tüketicilerin ürünü her zaman kurumsal bir yerden almasını tavsiye ederim”

Editör: Haber Merkezi