İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Rasim Topçu, okulların virüs nedeniyle kapalı olmasından dolayı kantin esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Topçu, kantinlerin 13 Mart’tan beri kapalı olduğunu ve daha ne kadar kapalı olacağının bilinmediğini hatırlattı. Topçu, “Pek çok esnaf grubu mağdur. En çok mağdur olan da kantinciler. Bir tane çekme akıyordu kesildi su da yok tıs da yok. Tünelin ucu da karanlık. Milli Eğitim Bakanlığındaki muhattaplarımız da bunu söylüyor. Kanticiler bir umut peşinde. Ankara’da derdimizi anlattığımızda kimsenin bir öngörüsü olmadığını gördük” dedi.

‘EV KİRASINI ÖDEYEMİYOR’

Kantincilerin ev kirasını ödeyemediğini söyleyen Topçu, “Krediler birikiyor, borçlar birikiyor, geçen yılın gelir vergisini veriyor. Sırtımızdaki kamburdan pandemiden dolayı kurtulamadık. Hükümetin sesimize kulak vermesini istiyoruz. Tahammül sınırlarımızın çok ötesine geldik. Hergün telefonum olumsuz görüşlerini paylaşan arkadaşlarımla dolu. Bir ailede 4 kişi kantinde çalışıyor, bu aileye 7 aydır para girmiyor. Borç alarak nereye kadar gidecek bu durum? Özellikle Maliye Bakanımıza sesleniyorum, bir empati yaparlarsa bizi anlayacaklar. Bir ailenin çaresizliği ne demek? Biz devlete vergi verdik, okula kira verdik, istihdam yarattık, devlete yük olmadık. Biz örnek vatandaşız devlete karşı. Devletin de bize karşı görevi var. Aç olan, ekmeğe muhtaç olan kantinci esnafına yardım etmeli. Allah aşkına artık sesimizi duysunlar. Şu an nöbet sırası devlette” diyerek isyan etti.

KÖŞGER’DEN YARDIM İSTEDİ

20 bin tane kantinci esnafı olduğunu söyleyen Topçu, asgari ücretliye verilen kadar yardım verilmesi, uzun vadeli kredi verilmesi talepleri olduğunu söyleyerek yardımlardan faydalanamadıklarını belirtti. Kantincilerin bir tek kira ödemediğini süreçte ama elektirik su ödediklerini veriglerini vermeye devam ettiklerini hatırlattı. Topçu, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den yardım talep ettiğini dile getirdi. Yakin zamanda yapılacak oda seçimlerin aday olup olmayağı sorusunun cevabının ise kendisinde henüz hazır olmadığını dile getirdi. Başkan Topçu, çocuk seslerine kavuşacakları günü özlemle beklediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi