Kanatlı sektörü 2000 yılı sonrasında ihracatta önemli gelişim gösterdi. 2003 yılında 22 milyon 825 bin dolar seviyesinde olan kanatlı ürün ihracatı, her yıl düzenli olarak artarak 2013 yılı sonunda tarihinde ilk kez 1 milyar dolar barajını geçip 1 milyar 17 milyon dolara ulaştı. 2014 yılında ise rakam, 1 milyar 73 milyon dolara çıktı. Global ekonomik kriz ve Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki siyasi krizlerden dolayı 2015 yılında ihracat 726 milyon dolara geriledi. Kanatlı sektörünün yurtdışında daha etkin tanıtımı ve ihracatını arttırmak için Kanatlı Tanıtım Grubu Başkanlığı kuruldu. KTG'nin başkanlığına da, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedri Girit, seçildi.

"YURTDIŞI İÇİN MARKA OLUŞTURDUK"

Kanatlı sektörünün 2000 yılı sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden biri haline geldiğini anlatan Bedri Girit, "Türk kanatlı ürünlerinin imajının güçlendirilmesi, kalitesinin, hijyeninin, güvenirliğinin duyurulması ve tanıtılması amacıyla 2011 yılında İstanbul, Ege, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri'nin ortaklığı ile Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu kuruldu. Türkiye'de üretilen kanatlı ürünlerini özellikle yurt dışı pazarlarına ulaştırmak ve tanıtmak için, 'Turkish Poultry Promotion Group' adı altında 'Turkish Poultry' markası ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her yıl hedef pazarlarda 20 civarında ülkede fuara katılıyoruz ve ihracatımızı arttırmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

BEDRİ GİRİT KİMDİR?

Bedri Girit, 1962 yılında Rize'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu olan Bedri Girit, daha sonra işletme mastırı yaptı. İş hayatına deterjan ve sabun üretimiyle başlayan Girit, daha sonra zirai ve veteriner ilaçları üretimi alanında yöneticilik yaptı. 1987 yılından bu yana yem ve tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Girit, halen Ekiz Tavukçuluk A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliği yanında, tavuk, balık ve yem sanayi sektörlerine faaliyet gösteren kendi firması vardır. Uzun yıllardır İhracatçı Birlikleri yönetim kurullarında ve tavukçulukla ilgili birimlerinde görev yapan Bedri Girit, Halen Ege Su Ürünleri Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi yanında, İzmir İli Yumurta Üreticileri Birlik Başkanlığı ve son olarak Kanatlı Tanıtım Grubu başkanlığı görevlerini sürdürüyor.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi