Seminer öncesinde İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Meclis Üyesi Şaban Can, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ve Dilara Sürgü'den oluşan heyet, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy'u makamında ziyaret etti ve ortak çalışma imkanlarını değerlendirdi.

“Girişimci Kadınlar, Umutlu Yarınlar" seminerinde konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası'nda geride kalan 125 yılda pek çok önemli iş yapıldı. Ancak bir kadın girişimci olarak beni en çok heyecanlandıran işlerin başında, koordinatörlüğünü üstendiğimiz Kadın Girişimciler Kurulu'nun yaptığı çalışmaların geldiğini söyleyebilirim. Ülke olarak güçlü bir ekonomi için daha üst düzey bir üretim ve ticaret yapısına ihtiyacımız var. Bunun için atılması gereken temel adımların başında, kadınımızı çalışma hayatının içine hak ettiği ölçüde yerleştirebilmek geliyor" dedi.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ise Türkiye'de son beş yıla bakıldığında, kadın girişimci kurullarındaki üye sayısının yüzde 42 artmasının da tüm bu çabaların boşa gitmediğini gösterdiğine değinDİ, “Bu başarıda, merkez ve ile oda/borsalarımızın katkısı, kadın ve kadın girişimciliğine verdikleri önem ve değerin etkisi çok büyük. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, en azından Bölgemizde, ilimizde kadının adı ve gücü var. Elbette, Türkiye için kadınının girişim ve işgücü piyasasında daha yüksek oranda var olması hepimizin temennisi" diye konuştu.

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Yıldırım ise kadın girişimciliğin özendirilmesi konusunda İzmir Ticaret Borsası'nın rol model oluşturduğunu belirterek başarılı çalışmaları dolayısıyla Işınsu Kestelli ve Aysel Öztezel'e teşekkürlerini iletti.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi