İzmir Ticaret Odası İnşaat Yapım ve Onarım Grubu ile İnşaat Altyapı ve Müteahhitler Grubu’nun İnciraltı Masha Lounge’de düzenlediği kahvaltıya katılan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İstanbul merkezli büyük inşaat firmalarının rotayı İzmir’e çevirdiğini dile getirerek, “Herkes gözünü İzmir’e dikmiş durumda. DAP Yapı, Türkerler ve SUR Yapı İzmir’e geldi. Ağaoğlu’nun da geleceğinden söz ediliyor. İstanbul’da binlerce konut üreten müteahhitler, inşaat firmaları İzmir’e geliyor. Bu firmalar İstanbul’da kimlerle çalışıyorlarsa İzmir’deki işlerini de onlara verecekler gibi görünüyor. Bu firmaların alt yüklenici olarak işlerini İzmirli firmalara vermeleri için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sizler de kendi iş kollarınızda bu işleri almak için güçbirlikleri oluşturmalısınız” dedi.

350 BİN GECEKONDU DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Kentsel dönüşüm sürecinin 2012 yılında başladığını hatırlatan Demirtaş, aradan beş yılın geçtiğini, pek bir şeyin yapılmadığını, dönüşen hiçbir yerin olmadığını ifade ederek, “Böyle kenarda durmayacağız bizim kenarda durma hakkımız yok” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Haseki ile görüştüklerini ve 5 bin 903 hektar alanda 350 bin gecekondunun kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini ilettiklerini anlatan Demirtaş, “Kentsel dönüşüme girmesi gereken 350 bin konutu sizler yapacaksınız. Bu iş 10 yıllık bir iş. Bu süre içinde bu gecekonduları sizler yıkacaksınız, hafriyatını yapıp yeni konutlar üreteceksiniz. Yılda 35 bin konut üreteceğiniz anlamına geliyor. Bunun yıllık malliyeti 4,5 milyon dolar ediyor. Kentsel dönüşümle birlikte İzmirli’nin kişi başı geliri 20 bin dolarlara çıkacak” şeklinde konuştu.

HAFRİYATÇILARA MÜJDE

Hafriyat döküm yeri ile ilgili de çalıştıklarını dile getiren Demirtaş, Buca’da BEGOS’un arkasında kalan ve milyonlarca metreküp hafriyatın dökülebileceği bir alan olduğunu belirterek, “Bu alanın döküm alanı olarak düzenlenmesi konusunda Erol Eroğlu, Talat Özışık, Vedat Demirer ve Mürsel Bakır yoğun çaba sarfediyorlar. Devlet Su İşleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu alanın hafriyat dökümüne tahsis edilesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi