Yaklaşık 40 firma temsilcisinin katıldığı etkinlikte İzmir'in sektörde yatırımcılara sunduğu fırsatlar aktarıldı. Etkinlikte İzmir Kalkınma Ajansı'nın İzmir'in lojistik, maliyet, insan kaynakları ve sosyal yaşam kalitesini vurgulayan sunumunun ardından Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Murat Özgören İzmir'in ve teknoloji geliştirme bölgelerinin avantajlarını aktardı. Etkinlikte ayrıca Amerika ve İzmir'de yatırımlarını bulunan Sena Zorlu ve Mert Altındağ İzmir'deki iş ve yatırım ortamı ve Amerika ile İzmir'deki iş yaşamının benzerliklerini aktardı. Etkinlikte kapanış konuşmasını Intel Global Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz yaparak bir İzmir'li olarak İzmir'in avantajlarını aktardı. Özellikle İzmir'deki insan kaynağı kalitesi ve güçlü işbirliği ortamına değinen İldeniz, özellikle yazılım firmaları için İzmir'in çok önemli avantajlar sunduğunun altını çizdi.

İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, Amerika'daki etkinlikte yaptığı konuşmada, "İzmir, kolay erişim sağlanabilen konumu, yüksek yaşam kalitesi ve nitelikli insan kaynağı sayesinde yeni yatırımlar açısından Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olmaya devam ediyor. İzmir'in son dönemdeki ileri teknoloji içeren altyapı yatırımlarıyla özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinde yatırım çekiciliği son yıllarda daha da ön plana çıkmaya başladı. Amerikalı firmaların ve Amerika'da firma sahibi olan Türklerin bir sonraki yatırım yeri tercihi listesine girebilmek için, bu tür etkinlikler düzenlemek büyük önem taşıyor" dedi. Özellikle etkinlikte tecrübelerini aktarmak üzere yatırımcıları davet ettiklerini belirten Özer, yatırımcı adaylarının bizzat yatırım yapmış olan kişilerden İzmir'in avantajlarını duymalarının çok etkili olduğunu ifade etti.

Sektörde özellikle Avrupa pazarına erişim, büyüyen Türkiye pazarı, nitelikli ve yabancı dil bilen insan kaynağı, maliyet avantajları, kamu destekleri ve teşvikler, teknoparklar ve özel yatırım alanları konusunda yeni yatırım arayışında olan firmalarla görüşmeler yapıldı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi