İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ile diğer müteşebbis heyet üyelerinin katıldığı KOSBİ şubat ayı müteşebbis heyet toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu. Toprak, OSB'lerin İzmir'de planlı büyüme konusunda Türkiye'ye örnek olduğuna dikkat çekerek, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve OSB yöneticilerinin de başarılı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

KOSBİ'YE BÜTÇE TEŞEKKÜRÜ

Toplantılarında KOSBİ'nin 2015 yılı faaliyet raporları ile gerçekleşen bütçelerini değerlendirerek oy birliği ile kabul ettiklerinin altını çizen Toprak, "KOSBİ Yönetim Kurulu 2015 yılında başarılı çalışmalara imza atmış, yıl başında öngörülen bütçe sadece yüzde 2 sapma gerçekleşmiş, gelir ve gider kalemleri iyi hesaplamıştır. Bir taraftan alt yapı yatırımları yapacaksınız, cari işlemleri yürüteceksiniz diğer taraftan bölge sanayicilerine zorunlu hizmetleri vereceksiniz. Bunlar kolay işler değil. KOSBİ Yönetim Kurulu'nun görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini görmekten ve bu hesapları onaylamaktan memnun olduk. Bu yıl da KOSBİ'nin başarılı işlere imza atacağından hiç şüphem yok" dedi.

TOPRAK: SANAYİCİLERİMİZ RAHAT OLSUN

Bölgenin elektrik, doğalgaz, arıtma, altyapı hizmetlerinin Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayı ile yatırımcılara verildiğini ve KOSBİ'nin parselasyon planlarının hayata geçmesi ile bölgenin hızla büyüyeceğine dikkat çeken Toprak, bu sayede sanayicilere hizmetlerin daha da hızlı ulaşacağını kaydetti. OSB'lerin özel bölgeler olduğunu belirten Toprak şöyle konuştu:
"OSB dışında yatırım yapmakla OSB içine yapılan yatırımlar arasında çok büyük farklar var. Dışarıda yatırım yaptığınızda imar planları cevap vermemekle birlikte, altyapı yatırımlarında sıkıntılar olurken, üretim maliyetlerinizde artıyor. OSB'lerin altyapısı hazırdır. Bu altyapı hizmetleri için de sanayicilerden belirli oranda aidatlar alınır. Bu aidatlarda sanayiciler ile yapılan istişarelerle belirlenir. Geçtiğimiz günlerde de KOSBİ sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Burada tüm sanayiciler bilgi alırken, görüş ve beklentilerini ilettiler. OSB'lerde sanayicilerin yatırım yapabilmesi ve işletme sermayelerinin bloke olmaması için aidatlar minimize edilir. KOSBİ'de de aidatlar verilen hizmetlere göre çok düşük seviyededir. OSB'lerimiz Valiliğimiz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın gözetim ve denetimindedir. Dışarıdan hangi amaçla karalama ve saptırma yapıldığı bilinmekle birlikte, esas denetim ve gözetimin, Bölgemizde hizmet alan yatırımcı ve işletmecilerimizin denetim ve gözetimi olduğunu da ifade etmek istiyorum ve tüzel kişiliği düşmüş OSB'den bugünkü OSB'ye gelmemizi sağlayan başta Sayın Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sanayicilerimiz rahat olsun. Biz her zaman onların yanındayız."
Toplantı sonunda Vali Toprak, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve yönetim kurulu üyelerini başarılarından dolayı kutladı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi