Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde “İzmir Standı” ile katılım sağlanan fuarda, İzmir heyeti turizm profesyonelleri ile bir araya geldi. Fuara katılım sağlayan heyette İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bergama Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yetkilileri ve turizm profesyonelleri İzmir’i temsil ettiler. İzmir’in deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra kültür turizmi için sunduğu fırsatları Pergamon Amfitiyatrosu ile işleyen stant ziyaretçilerce beğenildi.

Fuarın açılışında yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ziyaret ettiği İzmir standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Standı ziyaret esnasında Bakan Ersoy, İzmir heyetinden 2019 yılı hedefleri konusunda bilgi aldı. 2019 yılı için en büyük artışın beklendiği pazarların İngiltere ve Almanya olduğunu belirten Bakan Ersoy, bunun yanı sıra Rusya ve Arap ülkelerinin de yine önemli artış öngörülen bölgeler olduğunu sözlerine ekledi. İzmir standını ziyaret esnasında Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Büyükelçi Ümit Yalçın ise, İzmir’in önemli bir turizm kenti olduğunu vurgulayarak 2019 yılında İngiltere’de tanınırlığının artırılmasını beklediklerini ve bu konuda ellerinden gelen tüm katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler “WTM Londra Turizm Fuarı’na Türkiye standının yanında ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. İzmir’den fuara katılan tur operatörleri, seyahat acenteleri, otel yöneticileri, turizm profesyonelleri dünyanın 185 bölgesinden gelen ve Türkiye’ye ilgi duyan turizmcilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Mevcut işbirliklerinin geliştirilmesi için fırsat yaratan fuar İzmir’in uluslararası arenada tanıtımı için olanak sağladı. Bu yıl görüştüğümüz tur operatörleri İngiltere’den Türkiye’ye gelen rezervasyonlarda önceki yıla oranla %50’nin üzerinde bir artış olduğunu belirtti. İzmir’in İngiltere pazarında tanınırlığı artıyor, direkt uçuşların başlaması bu tanınırlığı ve İzmir’in tercih edilmesini daha da besleyecektir. Bunun da memnuniyet verici bir gelişme olduğunu düşünüyorum” dedi.

Her yıl toplam 60.000’i aşkın turizm sektörü, devlet ve uluslararası basın temsilcisinin birbirleriyle bağlantı oluşturmak, anlaşma yapmak ve sektördeki gelişmeleri takip etmek, bu gelişmelere yön vermek amacıyla katıldığı WTM Londra Turizm Fuarı, bu yıl 38. kez düzenlendi.