üçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle İzmir’de geçen yıl bin 405 girişimci işletme kurarken hibe ve sıfır faizle krediyle verilen destek miktarı 88 milyon liraya ulaştı. KOSGEB Güney Müdürü Mustafa Çanakçı, 2018 yılında desteklemelerin artarak devam edeceğini belirterek, “Girişimcilerimizin hayallerini gerçekleştirmek için 24 saat, gece gündüz işimizin başındayız” dedi. Son olarak Sezgin Şen isimli girişimcinin “Peteğim” isimli pastanesinin açılışına katılan Çanakçı, “İzmir'i girişimcilerin kenti yapma konusunda kararlıyız” diye konuştu.

Çanakçı, bu hedef için Cumartesi, Pazar, bayram ya da tatil demeden çalıştıklarını belirterek “Türkiye genelinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı 1 milyon 354 bin KOBİ var. Yine Türkiye genelinde yıllık desteklenen işletme sayımız 51 bin 260 adet. İzmir'de ise KOSGEB veri tabanına kayıtlı 89 bin işletme var ve yıllık desteklenen işletme sayımız 16 bin. Bu işletmelere toplam 88 milyon lira destek verdik. Bunun 48 milyonu destek programı kapsamında 48 milyonu da sıfır faizle kredi kapsamındaki desteklerdir. Bu yıl ise hedefimiz daha yüksek. İşte o yüzden durmadan çalışıyoruz” dedi

Dubai'de pastanecilik sektöründe çalışırken kendi işinin sahibi olmak için İzmir'e geldiğini söyleyen Seçkin Şen ise “Hem kendim kazanayım hem de insanlara kazandırayım istiyordum, İzmir'e gelip KOSGEB Girişimcilik Kursu'na başvurdum. Bu kursta neyi nasıl yapacağımı öğrendiğim gibi iş hayatımda bana rehberlik edecek dostluklar kazandım. İşte bu dostluğun sayesinde de hayalim gerçek oldu. Kendi işimin patronu oldum. KOSGEB'e ne kadar teşekkür etsem az” dedi. Şen, bir hayalinin gerçekleşmesiyle kendisine yeni hedefler de koyduğunu belirterek “Bundan sonra ise amacım şube mağazalar zinciri kurmak. Bunun için de tıpkı KOSGEB gibi ben de gece gündüz çalışacağım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi