Umutları projeye emekleri başarıya dönüştüren İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) girişimci kadınları ve gençleri desteklemek amacıyla bir proje hazırlığında olduğunu açıkladı.

İki yıl önce gönüllü insanların girişimiyle sivil toplum örgütlerinden farklı olarak, esnaf ve sanatkârları kalkındırmak, gençlere iş imkânı yaratmak ve sosyal yardım amacıyla kurulan İZİD, kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı’nın, Açık Çağrılı Hibe Programı’na sunmak üzere bir proje hazırlamaya başladı. Projenin kabul edilmesi durumunda 20 kadın ve gence hayallerini gerçekleştirmek ve kendi işlerinin sahibi olmaları konusunda destek verilecek.

Her meslek kuruluşundan üyesi bulunan ve temel amacı istihdam yaratmak olan İZİD bünyesinde sağlık, sigorta, emlak, çevre, yatırım, eğitim ve hukuk birimleri bulunduğunu hatırlatan İZİD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Sungur, dernek olarak ‘uzun yolculuklar küçük adımla başlar’ felsefesi ile çalıştıklarını vurguladı.

Amaçlarının girişimcilik kültürünün yayılmasını sağlamak ulusal ve uluslararası verilen destek kredilerinin kullanımını arttırmak, ekonomik ve kültürel zenginliğimizi yükseltmek ve yol gösterici görevlerde bulunmak olduğunu dile getiren Sungur, “İZİD sosyal medya sayfamızda üyelerimizin sayısı 12 bin 200’ü aştı ve her geçen gün sayımız artmakta. Günlük olarak yayınlanan iş ilanlarımızdan bu güne kadar 400 civarında kişiye iş imkânı sağladık. Aldığımız teşekkür ve tebrik mesajları bizleri mutlu ediyor. Ayrıca KOSGEB aracılığı ile kredi almak isteyenleri gerekli yerlere yönlendirerek kendi işlerinin sahipleri olmaları için imkân sağlamaktayız. Bu konuda 20 girişimciye önder olduk. Sabancı Vakfı için hazırladığımız proje de bu çalışmaların devamı niteliğindedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi