İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 26 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini seçimlere 12 saat kala bıraktığını açıkladı. Görevi bıraktığı yaptığı yazılı açıklamayla duyuran Demirtaş, "1992 yılından bu yana 26 yıl aralıksız Başkanlığını yaptığım Odamın, huzurlu bir çalışma dönemi geçirmesi için tüm görevlerimden ayrılarak veda ediyorum. Bugüne kadar desteğini eksik etmeyen Basın Mensuplarımıza, Yöneticilerine, Yönetim ve Meclislerde görev yapan Ticaret Odamız mensuplarına ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, seçimlere 12 saat kala tüm görevlerinden istifa etmesinin ardından rakibi İTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener de yazılı açıklama yaptı.

(İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, seçimlere 12 saat kala tüm görevlerinden istifa etmesinin ardından rakibi İTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir Ticaret Odası olarak hepimiz için heyecan verici bir süreci geride bıraktık. Adaylıktaki rakibimiz Sayın Ekrem Demirtaş’ın çekilmesiyle birlikte seçim sürecinde son dönemece gelmiş bulunuyoruz. Seçimlerin sonucunda ben ve ekip arkadaşlarım İzmir Ticaret Odası’nın, İzmirli iş insanlarının ve dolayısıyla İzmir halkının vereceği göreve başlamış olacağız. Öncelikle geçmiş dönemlerde bu görevi sürdüren tüm başkanlarımıza, yönetici arkadaşlarımıza, meclis ve komitelerde görev yapan tüm dostlara İzmir Ticaret Odası ve İzmir’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Bu vesileyle geçmişte hizmet etmiş, aramızdan ayrılmış tüm başkanlarımızı ve odamız organlarında görev yapan tüm yöneticilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Ayrıca, İzmirlilerin bana ve arkadaşlarıma teslim edeceği bu kutsal göreve layık olmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağımızı kesin olarak bilmenizi istiyorum. Sahada dolaşırken şahsıma ve arkadaşlarıma 'Değişim' için desteğini esirgemeyen tüm İzmirlilere ve Ticaret Odası üyelerine bir kez daha teşekkür ediyor ve 'Değişim zamanı geldi' diyerek sizleri bir kez daha saygılarımla selamlıyorum" dedi.

İTO’da yaşanan flaş gelişme sonrası süreçte seçime yönelik çarpıcı çıkışlara imza atan İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Çıray şunları söyledi:

Biz İYİ Parti olarak sürece karışmadık ve tarafsız kaldık. Her iki adayda hükümete çok yakındı.  Mahmut Bey’i( Özgener) severiz, ailesini tanırız, saygıdeğer insanlardır. Keşke bu başarıyı devlet gücünü kullanmadan ve AKP gölgesi olmadan sağlayabilseydi. Öyle anlıyorum ki geleceğe yönelik başka hesaplarda var özellikle yerel seçimlerle ilgili. Ancak zamanlama hatası var. Türkiye’de konjonktür değişiyor. Beni asıl şaşırtan İzmir’de iktidar olan belediyelerin süreçteki sessizliği. Üstelik devlet memurlarının bu kadar açıktan karıştığı seçime bir CHP milletvekilinin destek vermesi başlı başına ilginç bir durum. Ekrem Bey’in çekileceğini bazı siyasi dostlarıma önceden söylemiştim. Kendi gururunu kurtarmak için çekileceğini tahmin ediyordum. Önceden dizayn edilmiş bu tiyatro kimseye fayda getirmeyecek."

Editör: Haber Merkezi