EGİAD, üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan iş ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla “EGİAD Ticaret Köprüsü" başlığı altında “Speed Dating - Hızlı Tanışma" olarak da bilinen organizasyonun dördüncüsünü, bugün Swissotel Büyük Efes'te düzenledi. 00'e yakın işadamının katılımda bulunduğu toplantı sayesinde birçok iş bağlantısına ve ortaklığa zemin hazırlanmış olundu. Ege iş dünyasındaki canlanmayı arttıracak organizasyonda açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, rekabet ve iş modellerinin hızla değiştiği, yeni ve yenilikçi sistemlerin her geçen gün iş yaşamını farklı boyutlara taşıdığı bir süreçten geçildiğini hatırlatarak, "Hangi iş kolunda olursak olalım sektörümüzle ilgili müşterilerimiz, meslek kuruluşları, destekleyici diğer organizasyonlar ve karar vericilerden oluşan yerel, ulusal ve küresel ağlar bugün işimizin bir parçası ve başarının koşullarından biri oldu. Bu ağlarda dokunduğumuz ve ilişkide bulunduğumuz her isim, her firma bizim entelektüel sermayemize yaptığımız bir yatırım olarak görülmelidir. Bunun süreklilik kazanması ve gelişerek büyümesi işlerimizde başarı şansını artıracaktır" dedi.

EGİAD olarak üyeler arası ve diğer iş ortaklarıyla ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusuna önem verdiklerini söyleyen Kaya, dördüncü kez düzenlenen Ticaret Köprüsü etkinliğinin tüm Türkiye'ye örnek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Dünya'nın yakından takip ettiği Speed Dating - Hızlı Tanışma sistemini derneğimiz etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ticaret Köprüsü ağını ilk kuran sivil toplum örgütü olarak EGİAD, yine bir ilke imza atmıştır. Türkiye'de yaygınlaştırılacak olan bu sistem sayesinde ticaret ağları genişleyecektir. Rekabetin her geçen gün daha kırıcı olduğu günümüzde iş fırsatlarının ve potansiyelin olduğu her yerde görünür olmak önem kazanmaktadır. Çünkü çoğu zaman çok büyük iş fırsatlarının çok yakınımızda hatta bazen hemen yanı başımızda olduğunun farkına varamıyoruz. Bu tür toplantılar potansiyel iş ortaklarımızı tanımak açısından çok yararlıdır. Üyelerimizi ve yakın iş ortaklarımızı ürünleri, hizmetleri ve firmaları ile daha iyi tanımak açısından bu ve benzeri etkinlikleri düzenli olarak gerçekleştirmeyi ilke edindik" diye konuştu.

TİCARET KÖPRÜSÜ NEDİR?

Düzenlenen etkinlikte katılımcıların birkaç dakikalık aralıklarla aynı anda yer değiştirerek kısıtlı sürede en fazla kişinin profesyonel anlamda birbirleriyle tanışmaları amaçlandı. Asansör konuşması olarak tanımlanan görüşmelerde, firma ile ilgili bilinmesi istenen en önemli noktalar anlatıldı. Çok kısa sürede kendi işini anlatabilme, karşı tarafa da doğru soruları sorabilme esasına dayanan bu uygulamayla, EGİAD üyelerinin ve üye şirketlerinin kendi aralarında işbirliğini arttırmasını hedefleniyor.

DHA

Editör: Haber Merkezi