İzmir'de iş dünyası temsilcileri bu saldırılarla yaşam tarzlarına, birlikte Türkiye olma iradesinin hedef alındığına dikkat çekti. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı, yeni yıla ilişkin umutlarımızı kana bulamıştır. Terör eyleminin gerçekleşme zamanı ve yeri, hayat tarzımıza yönelik açık bir saldırı olduğunu göstermektedir. Hayatını kaybedenlere rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun" dedi. 

 "BİRLİKTE TÜRKİYE OLMA İRADESİ HEDEF ALINIYOR"

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, yaşam tarzlarının, birlikte Türkiye olma iradesinin hedef alındığını belirterek, şöyle konuştu:  "Yeni doğan bebek haberleriyle, sevinçle karşılamaya alıştığımız yılbaşı, bu yıl bizi kahpe bir terör saldırısı ile yasa boğdu. Türkiye, ne yazık ki uzun bir süredir küresel terör girdabının içine sokulmaya çalışılıyor. Korkalım, sinelim, baş eğelim ve buna alışalım istiyorlar. Yaşam enerjimiz sönsün, geleceğe dair umutlarımız kararsın istiyorlar. Yaşam tarzımızı, birlikte Türkiye olma irademizi hedef alıyorlar. Tarihinde binlerce kez ateşle sınanmış bu ülkenin bu oyuna gelmeyeceğini eninde sonunda kabul edecekler. Yılın ilk saatlerinde bu vahşi terör saldırısında hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu güzel ülkenin kalbini kıranlara lanet olsun."

 "TÜRKİYE'Yİ BÖLME AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, terör saldırılarının Türkiye'yi bölme amacına ulaşamayacağını belirterek, şunları söyledi: "Terörü lanetliyoruz. Türkiye'yi yalnızlaştıramayacaksınız. Bu terör saldırısı Türkiye'ye değil, tüm dünya halklarına yapılmış bir saldırı. Türkiye'de bulunan yabancıların tercih ettiği bir mekan seçilerek Türkiye yalnızlaştırılmak isteniyor. Bu süreçte tüm çağdaş toplumların teröre karşı güçbirliği yapması gerekiyor. Terör saldırısından dolayı yastayız. Saldırıda hayatını kaybeden tüm dünya halklarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Yetkililerden beklentimiz, Türkiye'nin terörle mücadelesinde 783 bin 562 metrekarelik vatan toprağının tamamında aynı ehemmiyetle hareket edilmesidir. Bu saldırıları yapanlar bilmelidirler ki, Türkiye tüm vatandaşlarıyla birliktedir, bütündür. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vazgeçilmezimizdir. Bu terör saldırıları Türkiye'yi bölme amacına ulaşamayacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; Türkiye'nin terörden temizlenmesi için bütün ihracatçılar her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra da Türkiye'nin refahı ve gelişmesi için tüm kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz." 

Editör: Haber Merkezi