İZ GAZETE - Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Online Basın Toplantıları Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ile devam etti. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen basın toplantısında konuşan Uçak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Bizlerin bu dönemde tarım adına yeni şeyler ortaya koymamız ve salgın sonrasına da hazırlanmamız gerekiyor. Çünkü dünya artık farklı bir dünya olacak ve farklı bir çizgide ilerleyecektir” diyen Uçak, “Bu zorlu süreçten güçlü bir şekilde çıkarsak, ülkemizin dünyadaki yerinin ve konumunun çok daha farklı olacağına inanıyorum. Bu dönemde, geleceğimiz için etkin tarım politikaları üretmemiz ve uygulamamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

50 BİN MASKE

Uçak ayrıca Manisa’da mevsimlik işçi olarak çalışanlara 50 bin maske temin edildiği bilgisini de kamuoyu ile paylaştı.

Salgın süreci içerisinde yurtdışı tanıtım faaliyetlerinin durduğunu söyleyen Uçak, “Tele konferans-video konferans yöntemleri ile Dünya ülkelerinde bulunan ticari ataşelerimiz ile sürekli olarak görüşmekteyiz. Özellikle Çin ile hemen hemen haftada bir video toplantı yapmaktayız” diye konuştu.

‘HER ŞEYE RAĞMEN...’

2020 yılının meyve ve sebze üretimi açısından verimli olduğunu kaydeden Uçak, şöyle konuştu:

“Salgın tehlikesi de ortadan kalktığında ilk 4 ayda yakaladığımız olumlu havanın devam edeceğini ve her şeye rağmen 2020 yılının sektörlerimiz açısından iyi bir yıl olacağını söyleyebilirim”

Editör: Haber Merkezi