Bu yıl 16.sı gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na genç modacılar damga vurdu.

Gelinlikten abiyeye ve damatlığa 2023 modasının belirlendiği fuarda genç modacıların yenilikçi ve özgün tarzları defilelerde tüm katılımcıların dikkatini çekti

Fuara Lubi Atelier, Ayşenur Yetişkin W/FIBONACCI markasıyla katılan 21 yaşındaki genç modacı Ayşenur Yetişkin defilesi ile büyük beğeni topladı.

‘’MODA, ÖZGÜR KADINLAR İÇİN BİR İFADE BİÇİMİ’’

Hayatta ve modada kendi stilini yaratan kadınlar için Lubi’deyiz sloganı ile moda dünyasında yerini alan Ayşenur Yetişkin gerçekleştirdiği ilk defilesi hakkında "Dünyanın her yerinde kadınlar kendilerine dayatılan kalıpları yıkmak için mücadele ediyor. Kadınlara nerede ne giyilmesi gerektiğini söyleyenlere karşı kitlesel bir tepki var. Bu tepkinin en iyi ifade edilme araçlarından biri de kıyafetler. Lubi Atelier’de  özellikle kadınların en fazla göz önünde oldukları düğün, nişan gibi günlerde kendilerini ve ruhlarını en iyi şekilde yansıtacakları tasarımlar yapıyoruz. Bir kadının tüm dünyaya buradayım ve istediğim gibi giyinirim mesajı vermesi çok güçlü bir şey. Biz de bu mesajı vermek isteyen kadınların işini kolaylaştırıyoruz" diye konuştu.

"GENÇ KADINLAR GÜÇLENDİKÇE MODA YENİLENECEK’’

Genel geçer moda kalıpları yerine kendi özgün tarzını ortaya çıkarmaya çalıştığını söyleyen Ayşenur Yetişkin, "Moda dünyadaki en eski sektörlerden birisi. Bu yüzden çok yenilikçi gibi görünse de birçok kalıp var. Biz internet kuşağıyız. Bu yüzden hem daha yenilikçi tasarımları takip ediyoruz hem de özgün olmak için daha hevesliyiz. Moda ile kadınların eşitliği ve özgürlüğü arasında büyük bir ilişki var. Moda sektöründe genç kadınların daha aktif ve güçlü olması sektörü de tasarımları taşıyan kadınları da güçlendirecektir. Elbette tüm bunları yaparken üretimde kaliteden de ödün vermiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi