GL Platform tarafından düzenlenen ve dört gün boyunca sektörün önde gelen isimlerini ağırlayacak HORECA Fair, Fuar İzmir'de açıldı. Sektörün buluşma noktası fuarda otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan 325 marka yer aldı.

 Fuarın açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, fuarlar sayesinde İzmir’in tarihi, kültürel ve gastronomi zenginliklerini bir araya getirip stratejiye dönüştürerek, şehrin turizmdeki başarılarına yeni bir ivme kazandıracaklarına inandıklarını söyledi. Vali Köşger “İzmir’de her yıl 10 milyonun üzerinde hatta 100 milyona yakın turist ağırlamamamız gerekiyor. Yapabiliriz, çünkü gereken her şeye sahibiz” dedi.  Köşger, Dünyada vejateryan mutfağın yükselen trend olduğuna dikkat çekerek "Vejateryan mutfağın başkenti İzmir. En iyi şekilde tanıtmak lazım" diye konuştu. İzmir’in 8 bin 500 yıllık bir tarihi, kültürü, dillere destan gastronomisi olduğunun altını çizen Vali Köşger “Tüm bunları fuarlar gibi etkinliklerde olabildiğince tanıtarak, uluslararası bir nitelik kazandırdığımızda bu ivmeyi yakalarız. Bu doğrultuda çalışan ve İzmir’in turizmine hizmet eden herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 'VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise HORECA Fair'in kente büyük katkı sağlayacağı söyledi. Özuslu “HORECA Fair'i, bu yıl İzmir’de ilk kez gerçekleştireceğimiz Terra Madre Anadolu’nun da bir parçası olarak görüyoruz. İzmir’in ve Anadolu’nun yerel lezzetlerini dünyaya tanıtmak, turizm potansiyelini güçlendirmek ve küçük üreticimizi ihracatçı haline getirerek çiftçimizin ekmeğini büyütmek amacıyla hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 'REKABET İÇİN ÖNEMLİ BİR FUAR'

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de HORECA sektöründe İzmir’in büyük bir potansiyeli olduğunu belirtti. Özgener HORECA Fair'in  hem teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmek hem de hız ve konfora yönelik bilgi alışverişini sağlamak açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Fuarın uluslararası niteliğe kavuşmasıyla çok sayıda yabancı karar verici ve satın almacıları Türkiye'de ağırlama imkanına kavuşacaklarını belirten Özgener, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da turizmin dünyada 60 sektörü de ilgilendirdiğini söyledi. Bağlıkaya “Bu noktada hizmet kalitesini yükseltecek yeni ürünleri hizmetimize sunan bu fuar, sektör için önemlidir. İnanıyoruz ki rekabet üstünlüğünü koruyan turizm sektörü, elde ettiği başarıları bu fuarla daha da üst noktalara taşıyacak” diye konuştu. Fuarın ilk gününe şeflerin birbirinden lezzetli şovları damga vurdu.

Editör: Haber Merkezi