Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ni ziyaret eden Diyarbakırlı tekstil sektörü temsilcileri, başta İzmirli yatırımcılar olmak üzere tüm Egeli tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcilerini Diyarbakır’a yatırım yapmaya davet etti. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay ise özelikle yerel iş ortaklıkları kurmak anlamında bu çağrının değerli olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki süreçte bir heyeti fizibilite çalışmaları ve şirket buluşmaları için ön araştırma için Diyarbakır’a göndereceklerini ifade etti.

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, Diyarbakır’ın büyük bir şehir olduğunu ve 6. teşvik bölgesi kapsamında yatırımcılara büyük imkanlar sağladığını vurgulayarak, İzmir ve Egeli tekstil ve hazır giyimcileri Diyarbakır’a yatırım yapmaya davet etti. Bölge olarak tekstilde nitelikli iş gücüne sahip olduklarını, bunun yanında yatırım yapmak isteyen ancak sektörde partner arayışında olan yerel yatırımcıları olduklarını ifade eden Oğurlu, “Bölgemizde yapılacak yatırımlar ile özellikle Ortadoğu pazarına açılma imkanı yakalanabilir. Coğrafi olarak ve iş gücü olarak büyük avantajlarının yanında teşvik bölgesinde 6. bölge olmanın sağladığı büyük kolaylıklar ve teşvikler mevcut. Ocak ayında da Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgemizi de açmış olacağız. Bu anlamda sektörümüzün İzmirli temsilcilerini ve şirketlerini Diyarbakır’a yatırıma bekliyoruz” dedi.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, bölgede yaşamadan, oranın ekmeğini suyunu tüketmeden yapılan yatırımların havada kaldığını ifade ederek, “Kendi üyelerimiz başta olmak üzere İzmirli sektör bileşenleri özellikle Güneydoğu Bölgesi’ne açılmak istediklerini, ancak doğrudan yatırım yapmak yerine, oradaki sektör temsilcileri ile iş ortaklıkları, yerel partnerlik birliktelikleri istiyorlar. Bu anlamda derneğimize yaptığınız bu ziyaret ve çağrınız nazarımızda çok değerli. Önümüzdeki süreçte bir heyet oluşturup Derneğiniz ve Odanızı ziyaret ederek, orda yatırım yapmak isteyen, yerel partner arayışında olan şirketleri doğru noktalarla buluşturmak için bir ziyaret de biz yapabiliriz” diye konuştu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane ise başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgeye gelecek yatırımcıların önünü açmak için her zaman hizmetlerinde olduklarını vurgulayarak, “İzmir ile Diyarbakır arasında var olan bir duygusal köprü var. Bu köprüyü ticaret yatırımları ile perçinlemek, bu köprüyü güçlendirmek bizlerin elinde, tüm tekstil ve hazır giyim sektörünü Diyarbakır’a yatırıma çağırıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi