Türkiye'nin ilk gençlik kooperatifi Genç İşi Kooperatif, iki yıldır devam eden Bilimsel Araştırma ve Geliştirme, Eğitim çalışmalarını kurumsallaştırarak sürdürmeye devam ediyor.

19 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ticaret Odası tarafından tescil edilen Genç İşi Kooperatif, İzmir Valiliği koordinatörlüğünde yürütülen 'İŞte Genç' projesinin 'İzmir Genç İstihdamı Politika Metni'ni hazırlamıştı. Raporun hazırlanma sürecinde İzmir'in 30 ilçesinde, 40 genç saha çalışması gerçekleştirdi, gençleri istihdam süreçleriyle ilgili veri toplandı. Saha çalışması sonucunda ise İzmir'in genç işsizliğinin çözümüne yönelik karar vericilere öneriler derlendi.

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü için özel bir program hazırladıklarını belirten Genç İşi Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Berkin Şafak Şener, 'Genç İşi, İzmir merkezli Türkiye'ye örnek bir yapı ortaya koyuyor. Bizler, kooperatif ortakları olarak işbirliği ve dayanışmanın ön planda olmasını düşünüyoruz. Her adımımızda çözüm ortaklarıyla hareket ediyoruz. 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü için öncelikle İzmir Mali Müşavirler Odası'nda bir panel düzenleme önerisinde bulunduk.

Oda Başkanımız Vedat Adak, genç sosyal girişimciler olarak bizi çok sıcak karşıladı ve öne çıkan sosyal kooperatiflerin de katılımıyla 'Yeni Nesil Kooperatifçilik' başlığıyla bir panel düzenlemeye karar verdik.' dedi. Bu hafta içerisinde 24 Aralık tarihinde ise Originn işbirliğiyle 'Kooperatifçilik Atölyesi', Şirince Türetim Derneği işbirliğiyle Selçuk ilçesinin Şirince Köyü'nde 'Kooperatifçilik Çalıştayı' düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

Kooperatif çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için www.gencisi.org internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Editör: Haber Merkezi