Sektöründe Avrupa'nın en büyük fuarı olarak kabul edilen “IF Wedding Fashion İzmir" 2 Şubat Salı günü kapılarını 10'uncu kez açacak. Türkiye gelinlik ihracatının yüzde 70'ini üreten İzmir'in ev sahipliğindeki IF Wedding Fashion İzmir - 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, bu yıl bir çok alanda rekorlara sahne olacak. Dünya moda otoritelerinin en önemli fuarlardan biri olarak gördüğü 2-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir 2016'ya rekor başvuru geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 kıta ve 75 ülkede yürüttüğü tanıtım çalışmaları ve Fuar İzmir'in kazandırdığı ivmeyle bu yılki fuara katılması beklenen profesyonel ziyaretçi sayısı 25 bine ulaştı. Fuarın ilk yılında bu rakam 4 bin 800 olarak gerçekleşmişti.

4 BİNDEN 40 BİNE

Gelinlik Fuarı asıl patlamayı ise düzenleneceği alanı tam 10 kat büyüterek yaptı. 2007'de 4 bin metrekare ile başlayan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl Türkiye'nin en büyük fuarcılık tesisinde 40 bin metrekare alana yayılacak. İlk yılında 75 firmanın katılımıyla düzenlenen fuarda bu yıl yer alacak firma sayısı ise 198.

FUAR İZMİR'DE BULUŞACAKLAR

IF Wedding Fashion İzmir 2016, yaratacağı ekonomik hareketliliğin yanı sıra, farklı kıtaları, farklı kentleri ve birbirinden farklı kültürleri de bir araya getirecek. Amerika Birleşik Devletleri'nden Burkina Faso'ya, Çin'den Almanya'ya kadar 75 farklı ülkeden profesyoneller, Fuar İzmir'de buluşacak. Yine Türkiye'nin 81 ilinden de profesyonel ziyaretçiler fuar için kayıt yaptırdı. Kent merkezindeki otellerin tamamı doldu.

BİR REKOR DA TASARIM YARIŞMASINDA

Geçen yıl 240 tasarımın yarıştığı IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, Gelinlik Tasarım Yarışması'nda bu yıl 507 tasarım yarıştı. Geçmiş yıllara göre en fazla katılımın yaşandığı Gelinlik Tasarım Yarışması, bu yıl tasarım sayısıyla rekor kırdı. Teması "İzmir Gelini" olan yarışmaya, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin ve Trabzon'dan olmak üzere 158 tasarımcı başvurdu.

DEFİLELER DÜZENLENECEK

IF Wedding Fashion İzmir 2016-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın etkinlik programı da bu yıl çok daha dolu geçecek. Fuar kapsamında bu yıl ilk kez 9 ayrı solo defile düzenlenecek. Ayrıca dünyaca ünlü modacı Alessandra Rinaudo ve 2015 Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Taner Tabaklı'nın imzasını taşıyan defileler de fuara renk katacak.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi