TÜYAP tarafından, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) işbirliği ile İZWOOD İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı ve İzmir Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEPLASDER) işbirliği ile de PLASTPAK Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı eş zamanlı olarak 8 Nisan 2017'de Fuarİzmir'de kapılarını açıyor. Gaziemir'deki Fuarİzmir'in B ve C salonlarında gerçekleşecek fuarlarda ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Tayland, Tayvan, Yeni Zelanda, Yunanistan ve Türkiye'den 660 marka, 165 firma ve firma temsilciliği 8 - 12 Nisan 2017 tarihleri arasında bir araya gelecek. Derneklerin işbirliğine ek olarak, Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) da fuarları destekliyor.
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaptığı açıklamada "TÜYAP olarak ve Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği işbirliği ile düzenlediğimiz İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı'ndan elde edilecek sinerjiyle ham ürünün işlenmesinden son tüketiciye ulaşımına kadar tüm ağaç işleme - mobilya yan sanayi sektörü bir araya gelecek. Yine eş zamanlı olarak düzenlediğimiz Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEPLASDER) işbirliği ile gerçekleşecek PLASTPAK Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı ile de toplamda dört farklı sektör aynı çatı altında toplanmış olacak" dedi. 

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuar döneminde yine bir ilk olarak, TÜYAP ve mobilya sektörüne yön veren dernekler, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği ve MDF ve Yonga Levha Sanayii Derneği işbirliğiyle İzmir'de yaşayan devlet koruması altındaki çocuklarımız için bir sosyal sorumluluk projesi de hayat bulacak. Bu kapsamda, fuar boyunca alanda kurulacak özel üretim hattında her gün çeşitli ebat ve tasarımlarda üreteceğimiz elbise dolapları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir Aile ve Politikalar İl Müdürlüğü yuva ve barınma evlerinde yaşayan 7 - 18 yaş arasındaki çocuklarımızın kullanımına sunulacak" dedi.
Fuarlar 8 - 11 Nisan tarihleri arasında 10.00 - 19.00, 12 Nisan tarihinde de 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar alanına toplu ulaşımın yanı sıra, TÜYAP tarafından organize edilecek özel servis araçlarıyla da ulaşılabilecek. Servisler Alsancak Gar, Konak Pier, Basmane ve Fuarİzmir arasında gidiş dönüş hizmeti verecek. Saat 10.00, 11.00, 12.00 ve 14.00'da anılan noktalardan fuar alanına kalkacak servisler, Fuarİzmir'den 15.00, 17.00, 18.00 ve 19.00'da hareket ederek fuar ziyaretçilerini geldikleri noktalara geri bırakacak.

Editör: Haber Merkezi