Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında EYT toplantısı yapıldı:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Oktay'ın yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı.

Hükümet’in Aralık ayı içerisinde çözüme kavuşturulacağını açıkladığı EYT konusunda sürpriz bir formülün gündeme geldiği konuşuluyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak siyaset kulislerinde EYT’ye yaş sınırı getirilebileceği söyleniyor.  
Bugün tartışmaya açılan formüle göre; emeklilik için  erkekler de 52, kadınlarda 50 yaş aranacak. Sigorta başlangıcı olarak Eylül 1999 tarihi değişmeyecek. EYT’lilere yaş sınırı getirme önerisinin Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’den geldiği gerekçe olarak da 1.5 milyon insanın emekli maaşının bütçeye getireceği yükü gösterdiği belirtiliyor. Bakanlık yetkililerinin “çalışmalarımız devam ediyor, henüz sonuçlanmadı” açıklamasını yaptığı EYT konusunda yeni gelişme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve onun tavrına göre karar verilecek. 
Yıllardır tartışılan EYT’liler seçim öncesi hükümet ve muhalefet için önemli bir siyaset başlığı haline gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK parti sözcüleri EYT konusunda Ocak ayında yasanın çıkacağını duyurmuştu.