1976 yılında 3 kişilik bir ekip ve 500 metrekarelik bir atölyeden yola çıkarak günümüzde altyapı, üstyapı, zirai sulama sektörlerine yönelik ürettiği tüm boru çeşitleriyle sektöründe lider marka haline gelen Esen Plastik, 40. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor.

Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, özverili çalışmalarından dolayı firma çalışanlarına teşekkür etti. Esen,  sözlerini şu şekilde sürdürdü; “1976 yılında 3 kişilik bir kadro ve 500 metrekarelik bir atölyeden 40 yılda bügün itibariyle Adana ve İzmir’de 200 bin metrekarelik tesis, 500’e yakın çalışan ve 100 milyon doları aşan  bir ciroyla gelmek herkese kısmet olmaz. Türkiye’de son 40 yıla baktığımız zaman yaşanılan bir çok ekonomik ve siyasi kriz var. Bütün bunlara göğüs germek suretiyle herhangi bir üretim ve ödeme konusunda bir sıkıntı yaşamaksızın 40 yılı büyüyerek geçirmek ve hala aynı dinamizmle çalışmak her firmanın başardığı bir durum değil.”

İlk günkü gayretle büyümeye devam

Sektöründe daima ilkleri yaratan bir firma pozisyonunda olduklarını ifade eden Esen, “İvmemizi de sürekli olarak yukarı çekmeye çalışıyoruz. Bu 40 yıl içinde hiçbir zaman Türkiye’nin geleceğine yönelik endişe duymadık. Her zaman büyüyeceğine ve bölgemizde bugün olduğu gibi etken bir güç olacağına inanarak hareket ettik ve planlarımızı buna göre oluşturduk. Sadece fabrika bazında değil; aynı zamanda kurumsallaşma gayretimizle bugünlere geldik. Kendimizi firmamızla beraber büyütmenin ve geliştirmenin yollarını aradık. Kadrolarımızı bunlara göre dizayn ettik.  Bugün artık ikinci jenerasyonunda işin içinde olması gerek Eren Bey gerekse Eldem Hanım’ın aktif görevde bulunması ve bu işi seviyor olmaları bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı” dedi.

Salih Esen, 40 yıla ulaşmış olmanın ileriye dönük hedefler hakkında kendilerine daha büyük bir heyecan ve şevk verdiğini ifade ederken; “Esen Plastik olarak daha bir çok 40 yıl görme umuduyla yorulmadan ve usanmadan yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın en modern fabrikası kurulacak

2015 yılında kapasite ve verimliliği artırmaya ve otomasyona yönelik yatırımlar yaptıklarını belirten Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 40. yılda Esen Plastik markasını büyütmeye devam edeceklerini dile getirdi. Başarılı sanayici, 2016 hedeflerini şu sözlerle açıkladı; “Yeni yılda Menemen Plastik İhtisas OSB’de sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın  en modern plastik boru fabrikasının inşaatına başlayacağız. Proje çalışmalarımız hızla ilerliyor. 80 bin metrekarelik alanda kurulacak Avrupa’nın en modern ve akıllı fabrikasında en modern otomasyon yönetmleriyle plastik boru üreteceğiz. Yeni ürün çeşitlerimizi de mevcut ürün gamımıza ilave ederek bu modern tesiste üretime geçeceğiz. Ayrıca yeni yılda yapılacak bir çok ihale ve piyasada bizim ürünlerimize yönelik potansiyel mevcut. 2016 yılında her şey yolunda gider ve bu alt yapı yatırımlarının sürekliliği sağlanırsa 2016 yılının 2015’e oranla çok daha pozitif geçeceğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine inancımızla yatırımlarımızı da hızlandırmak istiyoruz” dedi. 

İz Gazete

Editör: Haber Merkezi