ESBAŞ, KalDer’in yaptığı değerlendirmeler sonucunda EFQM Mükemmellik Modeli kapsamındaki ödül değerlendirme sürecinin gereklerini yerine getirerek bu ödüle layık görüldü. ESBAŞ’ın yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk ve topluma katkı çalışmaları, Uzay Kampı Türkiye ve Çocuk Yuvası gibi faaliyetleriyle mükemmelliğin temel kavramlarından “Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratma” konusunda iyi uygulama olarak onurlandırıldı.

İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezinde 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 26. Ulusal Kalite Kongresinin sonunda yapılan ödül töreninde, ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler ESBAŞ’ın ödülünü KalDer Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı’nın elinden aldı.

Dr. Güler konuşmasına tüm paydaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Ardından sözlerine devam eden Dr. Güler “Biz ESBAŞ olarak, mükemmellik modelini bir yönetim biçimi olarak aldık. Gelişimimizin temel gücü olan 500’e yakın çalışanımızın katkısı ve katılımını sağladık. Hizmetlerimizi Ege Serbest Bölgesi kullanıcılarına ve onların çalışanlarına, artan bir değer sunarak mükemmellik felsefesi ile geliştirdik ve sunduk. Başarılarımızı çalışanlarımız ve müşterilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla paylaştık. Bu ödül bizim için çok değerli ve önemlidir. Bizi sevindirmiş ve mutlu etmiştir. Biz bu ödülü bir ara değerlendirmesi olarak, uzun soluklu koşumuza büyük enerji katan bir adım olarak görüyoruz, çünkü biz Mükemmellik yolundaki çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edeceğiz” dedi.

Dr. Faruk Güler ayrıca “Mükemmellik yolundaki her adımımızı, Bölgemizde faaliyet gösteren şirketlere katkı sağlamak, kendilerine Bölgemizde ve Türkiye’de rahat bir iş ortamı hazırlamak, beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için attık. Bu adımlarımızı atarken, bütün paydaşlarımızın beklentilerini karşılamak üzere çaba harcıyor, onları gözetiyoruz. Vizyonumuz Ege Serbest Bölgesini Mükemmeliyet Merkezi yapmaktır. Sadece şirketleri değil, Bölgemizde çalışan 20 bin 300 kişiyi mutlu birer çalışan yapmak için bu yola çıktık. Kendini mutlu hisseden çalışan, şirketini de başarıya taşır” dedi.

Editör: Haber Merkezi